Foto: elekra
Zatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť o ňu, ma prinútili urobiť na obed niečo Zobraziť celý popisZatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť o ňu, ma prinútili urobiť na obed niečo jednoduché a rýchle. Hlavne, aby som pri sporáku nemusela stáť celú večnosť. A tak tu boli kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi.
porcie
príprava
na 175-220 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, dáme do pekáča, osolíme.
-
2
Kuracie stehná umyjeme a prekrojíme na hornú a dolnú časť. Osolíme a posypeme mierne čiernym korením a rascou. Poukladáme na nachystané zemiaky.
-
3
Polejeme olejom, na každý kúsok stehna dáme lupienok masla a podlejeme vodou.
-
4
Prikryté alobalom dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C približne na 45 - 50 minút.
-
5
Medzitým si pripravím miešaný šalát. Použila som mladú cibuľku nakrájanú našikmo, mladú kapustu nakrájanú na prúžky a reďkovku nakrájanú na polovicu a plátky. Suroviny po nakrájaní posolím, poriadne premiešam a nechám trochu postáť. Pred podávaním ešte prilejem olivový olej.
-
6
Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na kocky.
-
7
Pridáme k zemiakom a mäsu a pečieme ďalších 25 až 35 minút podľa veľkosti kuracích kúskov pri teplote 175 °C.
-
8
Pred dopečením odložíme alobal a mäso zapečieme do ružova.
-
9
Podávame so šalátom, samozrejme ľubovoľným.
Diskusia k receptu