Zatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť o ňu, ma prinútili urobiť na obed niečo Zobraziť celý popisZatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť o ňu, ma prinútili urobiť na obed niečo jednoduché a rýchle. Hlavne, aby som pri sporáku nemusela stáť celú večnosť. A tak tu boli kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi.
porcie
príprava
na 175-220 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, dáme do pekáča, osolíme.   
- 
                                                    2
                                                    Kuracie stehná umyjeme a prekrojíme na hornú a dolnú časť. Osolíme a posypeme mierne čiernym korením a rascou. Poukladáme na nachystané zemiaky.   
- 
                                                    3
                                                    Polejeme olejom, na každý kúsok stehna dáme lupienok masla a podlejeme vodou.   
- 
                                                    4
                                                    Prikryté alobalom dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C približne na 45 - 50 minút.   
- 
                                                    5
                                                    Medzitým si pripravím miešaný šalát. Použila som mladú cibuľku nakrájanú našikmo, mladú kapustu nakrájanú na prúžky a reďkovku nakrájanú na polovicu a plátky. Suroviny po nakrájaní posolím, poriadne premiešam a nechám trochu postáť. Pred podávaním ešte prilejem olivový olej.   
- 
                                                    6
                                                    Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na kocky.   
- 
                                                    7
                                                    Pridáme k zemiakom a mäsu a pečieme ďalších 25 až 35 minút podľa veľkosti kuracích kúskov pri teplote 175 °C.   
- 
                                                    8
                                                    Pred dopečením odložíme alobal a mäso zapečieme do ružova.   
- 
                                                    9
                                                    Podávame so šalátom, samozrejme ľubovoľným.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu