Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

2 PL
2 ks
2 ks
4 ks
1/4 kl
1 PL




Postup

  1. 1

    V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na strednom ohni, kým nie sú zemiaky a cibuľa zlatohnedé a dobre presiaknuté olejom.

  2. 2

    Potom oheň zmiernime, panvicu prikryjeme a dusíme 5 – 6 minút alebo kým zemiaky nie sú mäkké. Občas premiešame.

  3. 3

    Cibuľu so zemiakmi vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  4. 4

    V stredne veľkej miske vyšľaháme do penista vajcia s paprikou a opatrne pridáme zemiaky s cibuľou.

  5. 5

    V čistej panvici rozohrejeme olej. Vlejeme vajcovú masu a na strednom ohni pražíme 15–20 minút alebo kým masa nestuhne.

  6. 6

    Tortillu môžeme ešte na horúcom grile zapiecť do zlatohneda.

Diskusia k receptu

Vymazať
lyduss
podľa originálnej receptúry by sa mala skôr prevrátiť na tanier, zošuchnúť opäť na panvicu a opiecť aj z druhej strany, ale osobne neviem či by som si trúfla. ten gril je taký jednoduchší a rovnako efektívny :) niekedy ju chcem vyskúšať takto aj ja :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia