Komárňanské grilované karé
Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, medom, sójovou omáčkou a do tejto marinády pridáme mäso.
-
2
V uzavretej mise necháme stáť minimálne 1 hodinu. Medzitým cuketu pokrájame na kolieska, mätu opláchneme a pokrájame. Maslo zmiešame s makom a mätou, trošku osolíme a okoreníme.
-
3
Mäso a zeleninu dáme na gril, pri častom otáčaní cca dvadsať minút grilujeme. Na konci grilovania mäso potrieme marinádou. Servírujeme s makovým maslom a bagetou.
Diskusia k receptu