Komárňanské grilované karé

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Komárňanské grilované karé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 strúčiky
4 rezne
z 2 ks
2 PL
1 PL
2 PL
2 väčšie ks
12,5 dkg
2 KL




Postup

  1. 1

    Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, medom, sójovou omáčkou a do tejto marinády pridáme mäso.

  2. 2

    V uzavretej mise necháme stáť minimálne 1 hodinu. Medzitým cuketu pokrájame na kolieska, mätu opláchneme a pokrájame. Maslo zmiešame s makom a mätou, trošku osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mäso a zeleninu dáme na gril, pri častom otáčaní cca dvadsať minút grilujeme. Na konci grilovania mäso potrieme marinádou. Servírujeme s makovým maslom a bagetou.

Diskusia k receptu

jezibabka1
zvláštny, ale určite chutný receptík, ukladám si a niekedy vyskúšam:)
evanaaa
Ozaj zvláštny, zaujímalo by ma, akú chuť tam urobí mäta a mak.Ale tá marináda sa mi celkom páči. Cukina sa potom pridáva k mäsu ako príloha? Oplatí sa vyskúšať.
kuchticka
Prisiel prave vcas - tento recept. Zajtra v nedelu 17.7. nam pridu deti a budeme grilovat prave tieto kotlety. Tak si hned dopoludnia pripravim vsetko, aby to masko bolo tak dobre ako pekne na foto vyzera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia