Foto: heysugar
Tento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol Zobraziť celý popisTento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol klasický tvaroh namiesto Philadelphia cream cheese a samozrejme si na záver neodpustila ani malý experiment v podobe polevy :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g a kakaové |
|
1/4 šálky |
|
115 g |
|
Náplň: | |
1 šálka |
|
2 balenia 250 g |
|
1 balenie 250 g |
|
4 |
|
1/2 balenia 150 g |
|
2 PL s dužinou |
|
1 |
|
25 g |
|
na polevu: | |
1 balenie |
|
1/2 balenia |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Z rozdrvených sušienok, cukru a masla urobíme cesto na korpus a natlačíme ho na spodok formy. Odložíme do chladničky.
- 2
Vyšľaháme tvaroh, mascarpone, jogurt, cukor a múku. pridáme vajcia, vanilku a citrónovú šťavu. Zmes vlejeme na pripravený korpus. Dáme piecť na 175´C na cca 50 minut, potom vytiahneme a natrieme polevu.
- 3
Polevu si pripravíme vyšľahaním čucoriedkového jogurtu s polovicou cukru a bieleho jogurtu a kakaa s druhou polovicou a rumom. Na takmer upečený koláč natrieme najprv čučoriedkovú zmes, potom zapracujeme kakaovú a necháme dopiecť, cca 15-20 min.
- 4
po upečení necháme v chladničke zachladiť aspoň 3 hodiny. PS: odporúčam fakt vydržať a nejesť ho teplý, lebo chutí úplne ale úplne inak, čo som popravde nikdy nevedela, kým som to neskúsila a bola som najprv zhrozená, že sa mi nevydaril. po zachladení však chutí FANTASTICKY!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mohla by si doplnit balenie tvarohu ,mascarpone a jogurtu
v g ?