Mramorový Cheesecake

heysugar - fotkaheysugar, 15. marca 2012
Mramorový Cheesecake
Foto: heysugar

Tento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol klasický tvaroh namiesto Philadelphia cream cheese a samozrejme si na záver neodpustila ani malý experiment v podobe polevy :)

12
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
200 g a kakaové
1/4 šálky
115 g
Náplň:
1 šálka
2 balenia 250 g
1 balenie 250 g
4
1/2 balenia 150 g
2 PL s dužinou
1
25 g
na polevu:
1 balenie
1/2 balenia
2 PL
2 PL
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z rozdrvených sušienok, cukru a masla urobíme cesto na korpus a natlačíme ho na spodok formy. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Vyšľaháme tvaroh, mascarpone, jogurt, cukor a múku. pridáme vajcia, vanilku a citrónovú šťavu. Zmes vlejeme na pripravený korpus. Dáme piecť na 175´C na cca 50 minut, potom vytiahneme a natrieme polevu.

  3. 3

    Polevu si pripravíme vyšľahaním čucoriedkového jogurtu s polovicou cukru a bieleho jogurtu a kakaa s druhou polovicou a rumom. Na takmer upečený koláč natrieme najprv čučoriedkovú zmes, potom zapracujeme kakaovú a necháme dopiecť, cca 15-20 min.

    Mramorový Cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    po upečení necháme v chladničke zachladiť aspoň 3 hodiny. PS: odporúčam fakt vydržať a nejesť ho teplý, lebo chutí úplne ale úplne inak, čo som popravde nikdy nevedela, kým som to neskúsila a bola som najprv zhrozená, že sa mi nevydaril. po zachladení však chutí FANTASTICKY!!!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Do diskuze - v ceskem Prostreno rozbalila pani rulicku a cetla menicko. Kdyz dosla k zakusku, vytrestila oci na cheesecake a hrde precetla "chézekake". V Cechach uz to zdomacnelo! :-)
Další zo série "cheesecakeov". Tvaroh v nom nemá absolútne čo hľadať. Preto tvoj rez vyzerá ako tvarohový koláč. Takto má vyzerať rez cheesecaku. Nehovorím, že koláč nie je chutný, ale nie je to cheesecake. Originál cheescake je robený z kyslej smotany a smotanového syru.


@Mitzy (16.5.2017 07:32) tak prečo ho stále označuje ako cheescake, keď vymenila smotanový syr za tvaroh? Prečo ho neoznačili ako tvarohový koláč? Inak čítam cely recept a cheesecake sa takto aj tak nerobí, takze je to jedno. Slovač zožerie všetko, ale boh zavaruj, že v Bruseli navaria halušky a neurobia ich s originál bryndzou. Koniec sveta. Medzinárodný škandál. Tak ja píšem petíciu, aby sa tvarohové koláče neoznacovali ako cheesecake. Lebo to cheesecake nie je. Ja neviem či je to take ťažké pochopiť? Však to vyzerá úplne odlišne, aj chuťovo to je určite odlišné, nakoľko viem ako chuti smotanový syr a ako chuti tvaroh. Celé zle.
1x mijaita