Roľnické dolky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. júna 2015
Roľnické dolky (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborný, chutný a šťavnatý kysnutý koláč na slano.

60 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na cesto:
1/2 kocky
1/2 l
2 PL
2 - 3 čl
1,5 dl
350 g
400 g
Plnka:
200 g (nakrájaná na kocky)
250 - 300 g
3 PL
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si pripravím podľa tohto návodu,nechám vykysnuť,vyložím na dosku a prehnetiem. http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-cesto-bez-vajec-fotorecept/49605-recept.html.

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravím si plnku tak,že si v miske zmiešam všetky uvedené suroviny,

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ochutím a pridám pažitku.

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si rozvaľkám a povykrajujem väčšie kolieska,

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uložím na vymastený plech,okrej kolieska asi 1 cm potriem rozšľahaným vajcom,

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z orezkou urobím šúľok,

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a položím ho na okraj kolieska.

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do stredu uložím plnku a potriem rozšľahaným vajcom.Upečiem.

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť.

    Roľnické dolky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

ubka
Fantázia ako sa vydarili..5* a idem urobiť hneď kvasok,inšpirovala si ma:-)
sracz
Voňavá a chutná 5*_vá krása spod Spišského hradu, milá @ancicka čoskoro ju ochutnámE aj tu! Mám rád Tvoje rcp, Tvoj štýl aj Tvoju kuchyňu!
aandulka
nádhera 5*KK, tento týždeň sú v pláne. Už sa tešíme.
smejkad
no parada, ako sa poznam, urobim nejake zmeny, ale uz sa na ne tesim :-)
torticka
Anicka, keby si vedels, ako by som si ich teraz hned a zaraz dala. Nedalo by sa to nejako hned poslat? Nebyvam daleko, hned za humny. Toď okres Turcianske Teplice.
zolik
pekne, chutne - uz su v kk v oddeleni "jesen" ;-)
pekarik
vizuálne pekné,bol by som opatrnejší so soľou do cesta max.1,5% na obsah múky
ancicka
Dakujem veľmi pekne za milé komenty,pozdravujem,
zvlášť Teba @sracz ,dakujem Ti a pozdravujem.
ivav
Fíha, krásne dolky, vyzerajú gustovne!
akned
Nádhera, určite sú výborné.Ukladám a 5*
emov
vyskušané,podarené,chutné ,výborné.Odporúčam.
citroen
upečené,zjedené-výborné.S cestom sa veľmi dobre pracuje,vôbec sa nelepí na dosku akurát sa musím zdokonaliť pri uzatváraní šulčekov lebo sa mi väčšina pri pečení otvorila,ale na chuti to neubralo.Ďakujem