Vegánska huspenina

mrnousik - fotkaMrnousik, 33 ročná žena, Bratislava, 3. decembra 2017 15:56
Ďalšie jej recepty »

Vegánska huspeninaFoto: mrnousik

Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak. No riadne chute mi narobil a keďže ja také nejem, tak som si spravila takú svoju, vegánsku. Už ju okoštoval aj chlap a uznal, že to síce nie je chuťovo jeho huspenina ale že chutí veľmi dobre :) Recept na ňu som si hľadala dlho, ale pod pojmom Vegánska huspenina som nenašla nič... preto som sa rozhodla, že už nabudúce nejaký zúfalec vegán nájde aspoň môj recept - keď ho chytia chute na túto trasúcu sa pochúťku :)

4
porcie
5 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé som si zovrela vodu v malom hrnci, pridala údenú papriku, čierne korenie, sušený cesnak a majoránku. Keď mi táto zmes začala vrieť, pridala som sojové kocky a nechala ich variť. Pokvapkala trochou oleja - voňalo to tak zabijačkovo :)

  2. 2

    Nakrájala som si cesnak na plátky a na panvicu dala repkový olej. Na olej som vykydla mrazenú polievkovú zmes (hrášok, mrkva, karfiol, lusky, brokolica) a trochu orestovala aj s cesnakom. Asi tak 5 minút. Potom som to zaliala litrom vriacej vody a pridala zeleninový bujón, čierne korenie, bobkový list a nechala variť asi 15 minút.

  3. 3

    Kým sa všetko v hrncoch robilo, tak som si nakrájala údené tofu na kocky a posypala ho cesnakom, korením a paprikou a pokvapkala olejom a dobre premiesala.

  4. 4

    Potom som sa vrátila k variacej sa zelenine a sojovemu masku. Zeleninu som scedila a všetko - scedenú zeleninu, sojové masko vo "vlastnej šťave" aj vývar dala na balkón chladnúť. Po vychladnutí som si odmerala, či mám akurát liter vývaru - trochu som nadrobila vodou, lebo sa odparilo a dochutila. Primiešala 10g agaru a za stáleho miešania priviedla do varu (inak mi tuhol na spodu, nechapem) .

  5. 5

    Odstavila som vývar s Agarom a friško nadavkovala do dvoch misiek od zmrzliny rozložila rovnomerne tofu, sojove masko a zeleninu. Zbytok šťavy z tofu som zamiešala do vývaru a rovnomerne naliala do misiek. Ešte som to v miskách premiešala, aby suroviny boli všade a nechala tuhnúť v izbovej teplote. Keď to malo už teplotu súcu do chladničky, dala som to tam. Po asi 30 minútach v chladničke to pekne stuhlo a mohla som sa do toho pustiť. Príloha samozrejme bola Slatinský chlebík, cibuľa a ocot :) Dobrú chuť vegáni :)

  6. 6

    A takto to vyzerá po vyklopení :)

    Vegánska huspenina - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist