Perkelt z bravčových paprčiek

orajnr - fotkaorajnr, 11. februára 2010

Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá sa ale musí jesť horúca. Vrele doporučujem.

90 minút
príprava

Suroviny

6 ks
5 strúčiky
1 ks
1.5 dl
2 káv. lyž.
1 ks
1/2 káv. lyž.
2 káv.lyž.
1 lyžica
1 lyžica
3 dl




Postup

  1. 1

    Očistené bravčové paprčky uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a celé korenie. Ja ich zvyčajne varím v tlakovom hrnci - sú uvarené za necelú hodinu. Keď sú paprčky uvarené vyberieme ich z vody, necháme vychladnúť a odstránime kosti.

  2. 2

    Cibulu nakrájame na menšie kocky a dáme usmažiťt na rozpálený tuk do zlatista. Potom pridame vykostené paprčky, mletú červenú papriku, rozotrený cesnak,vegetu, bujonovú kocku, koriander, feferonkovú pastu, soľ a poprášíme múkou. Dobre premiešame a zalejeme vývarom z paprčiek Necháme prejsť varom a prípadne dochutíme. Pre vylepšenie chuti pridáme trochu majoránky.

  3. 3

    Ako prílohu doporučujem halušky, alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

nyja
Tomu nerozumiem. Veď paprčky neobsahujú takmer žiadne mäso. Je tam iba tuk, koža a šľachy. Ja to dávam vyvariť do huspeniny a potom to vyhodím. Však ste zabudli uviesť mäso? :-)
sandratamer
Tiež nad tým premýšľam už hodnú chvíľu..
Alebo to sú paprče a nie paprčky. Paprče majú viac mäsa. :-))))))))))))
orajnr
Nie mäso tam nejde žiadne. Proste je to delikátna pochúťka. Aj ja som nad tým rozmýšlal tiež, až pokial som to neochutnal. Je tam hodne glejovky a kože, a to dáva tú netradičnú chuť téjto pochúťky. Nemusí to každému rovnako chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia