Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá sa ale musí jesť horúca. Vrele doporučujem.
príprava
Suroviny
6 ks |
|
5 strúčiky |
|
|
|
1 ks |
|
1.5 dl |
|
2 káv. lyž. |
|
1 ks |
|
|
|
1/2 káv. lyž. |
|
2 káv.lyž. |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
3 dl |
|
|
Postup
-
1
Očistené bravčové paprčky uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a celé korenie. Ja ich zvyčajne varím v tlakovom hrnci - sú uvarené za necelú hodinu. Keď sú paprčky uvarené vyberieme ich z vody, necháme vychladnúť a odstránime kosti.
- 2
Cibulu nakrájame na menšie kocky a dáme usmažiťt na rozpálený tuk do zlatista. Potom pridame vykostené paprčky, mletú červenú papriku, rozotrený cesnak,vegetu, bujonovú kocku, koriander, feferonkovú pastu, soľ a poprášíme múkou. Dobre premiešame a zalejeme vývarom z paprčiek Necháme prejsť varom a prípadne dochutíme. Pre vylepšenie chuti pridáme trochu majoránky.
- 3
Ako prílohu doporučujem halušky, alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alebo to sú paprče a nie paprčky. Paprče majú viac mäsa. :-))))))))))))