Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá sa ale musí jesť horúca. Vrele doporučujem.
príprava
Suroviny
| 6 ks |  | 
| 5 strúčiky |  | 
|  | |
| 1 ks |  | 
| 1.5 dl |  | 
| 2 káv. lyž. |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
| 1/2 káv. lyž. |  | 
| 2 káv.lyž. |  | 
| 1 lyžica |  | 
| 1 lyžica |  | 
| 3 dl |  | 
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistené bravčové paprčky uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a celé korenie. Ja ich zvyčajne varím v tlakovom hrnci - sú uvarené za necelú hodinu. Keď sú paprčky uvarené vyberieme ich z vody, necháme vychladnúť a odstránime kosti. 
- 2
Cibulu nakrájame na menšie kocky a dáme usmažiťt na rozpálený tuk do zlatista. Potom pridame vykostené paprčky, mletú červenú papriku, rozotrený cesnak,vegetu, bujonovú kocku, koriander, feferonkovú pastu, soľ a poprášíme múkou. Dobre premiešame a zalejeme vývarom z paprčiek Necháme prejsť varom a prípadne dochutíme. Pre vylepšenie chuti pridáme trochu majoránky. 
- 3
Ako prílohu doporučujem halušky, alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
                                                        
                                                     
 


Alebo to sú paprče a nie paprčky. Paprče majú viac mäsa. :-))))))))))))