Tento spôsob prípravy je obľúbený preto,že sa robí naraz v pekáči. Aj na vareche sú tieto recepty vítané.A prečo po grécky tak na to Zobraziť celý popisTento spôsob prípravy je obľúbený preto,že sa robí naraz v pekáči. Aj na vareche sú tieto recepty vítané.A prečo po grécky tak na to Vám neviem odpovedať.
príprava
na 175-200 °C
Suroviny
cca1,5 kg |
|
1,5 kg |
|
5 ks |
|
1 konzerva |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 lyžice |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
1/8 litra |
|
100 gramov |
|
po 3 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Kurča rozporcujeme poukladáme na plech pokvapkáme olejom osolíme okoreníme.
- 2
Zemiaky očistíme nakrájame na menšie kúsky,zalejeme olivovým olejom,pridáme šťavu zo 4-5 citrónov,horčicu,majoránku,tymián pretlačený cesnakvšetko premiešame a necháme odstáť cca 1,5-2hodiny.
- 3
Cibuľu prekrojíme podľa veľkosti buď na polovice alebo na štrvťky a porozkladáme pomedzi kurča na plech tak isto nakrájame mrkvu ,petržlen,zeler a porozkladáme pomedzi kurča. Na vrch navrstvíme žampióny a nakoniec navrstvíme zemiaky aj so šťavou v ktorej sme ich nechali odstáť.
- 4
Vložíme do vyhriatej rúry na 175-200st.Celzia
- 5
Po 1 hodine pečenia vyberieme povrch posypeme strúhaným syrom zapečieme asi za 15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu