Srnčí guláš s tirolskými knedľami
Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Guláš: | |
400 g |
|
160 g |
|
500 ml, alebo voda |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
Knedle: | |
130 g |
|
220 g |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
|
|
150 g |
|
Postup
-
1
Očistené umyté mäso nakrájame na väčšie kocky. Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme mäso a podusíme. Potom pridáme soľ, čierne korenie, korenie na divinu, paradajkový pretlak, vývar/vodu a dusíme do mäkka. Podľa hustoty môžeme dohustiť solamylom.
- 2
Knedle: slaninu nakrájame na maličké kocky a opražíme. Žemle opečieme na panvici do zlata. Všetky suroviny zmiešame a vytvarujeme gule, ktoré uvaríme v osolenej vode. Guláš s knedľami ozdobíme čerstvou nakrájanou paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Srnčie je trochu mäkšie, jemnejšie, ale závisí to aj od veku.