Srnčí guláš s tirolskými knedľami

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 10. decembra 2010
Srnčí guláš s tirolskými knedľami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Guláš:
400 g
160 g
500 ml, alebo voda
100 g
100 g
100 g
20 g
Knedle:
130 g
220 g
80 g
1 ČL
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené umyté mäso nakrájame na väčšie kocky. Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme mäso a podusíme. Potom pridáme soľ, čierne korenie, korenie na divinu, paradajkový pretlak, vývar/vodu a dusíme do mäkka. Podľa hustoty môžeme dohustiť solamylom.

  2. 2

    Knedle: slaninu nakrájame na maličké kocky a opražíme. Žemle opečieme na panvici do zlata. Všetky suroviny zmiešame a vytvarujeme gule, ktoré uvaríme v osolenej vode. Guláš s knedľami ozdobíme čerstvou nakrájanou paradajkou.

Diskusia k receptu

helca103
všetko už mám len neviem, kde to srnčie mäsko zoženiem
marienka44
@Redakcia ,ja mam pracu zlahcenu, lebo tirolske original knedle som kupila minule v Lidli. Mam ich v mraznicke. Dakujem za tip, maso bude ine.
remcula
Mám dotaz, asi hodně hloupý ... :-)) srnčí a jelení je stejné? Jelení se dá sehnat, syn pracuje jako kuchař v ostravském hornickém muzeu. Krásný recept.
vcelka
Jasné, srnec a jeleň predsa sú bratranci... :-))
Srnčie je trochu mäkšie, jemnejšie, ale závisí to aj od veku.
juro8547
Gulas vyzera super, ale viac ma zaujali tie tirolske knedle. Mnozstvo ingrediencii na vyrobu knedli je rozpisane na 4 porcie?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články