Recept som našla v mamkinom zošite. Podľa mňa sú strašne pekné a chutné tieto rezy.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 225 g |
|
| 5 ks |
|
| 1 ks |
|
| 350 g |
|
| 1 ks |
|
| maková časť: | |
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 0,5 dcl vriace |
|
| Plnka: | |
| 1 bal. |
|
| 300 ml |
|
| 75 g |
|
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| 1 pohár |
|
Postup
-
1
Višne odkôstkujeme a necháme odkvapkať. Mak zmiešame s 5 PL cukru a zalejeme vriacim mliekom. Necháme vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme zmäknuté maslo s oboma cukrami, pridáme celé vajíčka a znovu prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vaječnej zmesi. Na vymastený a múkou vysypaný plech rovnomerne rozotrieme 2/3 cesta. do zvyšnej 1/3 cesta vmiešame makovú zmes a rozotrieme na svetlé cesto. Na makové cesto nahusto naukladáme odkvapkané višne a dáme piecť na 180 stupňov asi na 30 minút.
- 3
PLNKA: Puding rozmiešame s kryštálovým cukrom a mliekom a uvaríme dohusta a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach všľaháme vychladnutý puding. Potom vmiešame tvaroh a dobre vyšľaháme.
- 4
Na vychladnutý korpus rozotrieme plnku a potrieme čokoládovou polevou.
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Priznám sa že kombinácia maku a tvarohu je pre mňe neobvyklá, ale vyskúšam a uvidíme. Ukladám, som zvedavá ako chutí takáto kombinácia.