
Karfiolový nákyp
Karfiol v našej rodine ľúbime všetci, takže karfiol môžeme na každý spôsob a toto je jeden...

Šúľance z tvarohovo-zemiakového cesta
Občas skúšam zmenu a tak klasické zemiakové cesto som doplnila tvarohom a pšeničnú múku vymenila za celozrnnú...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Bezlepkové koláčiky
Poznáme moravské koláčiky veľmi obľúbene pri každej príležitosti a dcéra urobila bezlepkové a tak som musela vyskúšať...

Panna Cotta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na...

Bryndzové chuťovky
Recept mám z časopisu " Dobré jedlo " , robila som ho na Silvestra.

Fazuľová polievka
Tento recept som si časom sám upravil a prisposobil našej chuti. Na prípravu používam namy dopestovanú...

Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...

Kuracia pečienka v anglickej slanine
Podávam to ako predjedlo, alebo len tak k vínku. Je to jednoduchý, ale výborný...

Lístkové fánky
Receptov na fánky je už na Vareche veľa, ale myslím, že tento do zbierky chýba...

Kuracie prsia s avokádom
Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú...

Žvan žužu
Keď si chcem uľahčiť varenie , tak si naložím mäso dopredu. Na druhý deň si...

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Oškvarkovo-orechové pagáče
Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.

Rezne tety Vierky
Keď som sa učila varit, tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne. Teta Vierka...

Vegetariánske sushi
Sushi je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, s rybami mi však nikdy nechutilo. Preto vám...

Kaktus na zjedenie :-)
Tento kaktus som z recesie spravila švagrovi na 40-tku. Je to taká slaná rýchlovka hotová za...

Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...

Bôčiková roláda
Když můj syn před 13 lety dělal zkoušky na kuchaře, vybral si tady tu roládu...

Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

Grilované medové krídelká so salsou
Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme...

Slivkový koláčik - bezlepkový
Dostala som slivky a inšpirovala ma @dorisa tak som vyskúšala urobiť podobný koláčik pre bezlepkáčov... a keďže...

Jáhlová (pšenová) kaša
Tento recept jsem našla v jedné staré kuchařské knize, kaši múžeme připravit na sladko i na...

Vysmážaný syr so šunkou alebo salámou
recept starý, osvedčený no predsa moja , , premiéra, ,...

Horky syr ...alebo slaný zrejúci tvaroh
Horky syr je vyrobený z nasoleného tvarohu z kravského mlieka a správne má zrieť niekoľko...

Slávna antirakovinová polievka
Sľúbil som Vám niečo nové, pre zdravie, nerušený chod zažívacieho traktu a naviac aj pre...

Veľkonočný veniec
Snažila jsem se najít podobný recept a našla jsem zhruba 4 snad podobné názvem. Tak snad...

Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Moja rýchla večera
Nemám čas na bohvieaké vyvaranie ked prídem s roboty a som unavený, tak buď cestoviny alebo také...

Úžasný jahodový džem
Fantastický jahodový džem plný ovocia. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Teraz je sezóna jahôd a...

Hovädzie na pastiersky spôsob
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak...

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska,...

Pečená ryba s pikantnou krustou
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím...