Vínové pečivo slané fotorecept

tinca - fotkatinca, 22. júna 2010
Vínové pečivo slané (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale Zobraziť celý popisTento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale to nevadí.

3 plechy
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 170/teplovzduch °C

Suroviny

Cesto:
300 g
250 g
6 Pl
1/2 KL
Ostatné-zdobenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame si klobásku na pol-kolieska ja som použila žitavskú-pikant cca na 1cm hrúbky/. Nastrúhame si syry nivu a eidam. Nivu na hrubom strúhadle a eidam na jemnom. Ak môžem poradiť syry vložíme do mraziaku na 1/2 hod., strúhadlo potrieme olejom a pôjde nám to jedna radosť.

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín si zmiesime cesto. Rozdelíme ho na tri bochníky. A robíme variáce od výmyslu sveta. V-1, vyvaľkáme cesto do kruhu, natrieme arašidovým olejom/môže byť akýkoľvek olej/, posyme strúhaným syrom NIVA, stočíme, krájame cca 1 cm plátky, ktoré roztiahneme do hniezd. Potrieme vajíčkom a zapichneme 1/2 plátku lobásky.

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To je tá roládka s klobáskou.

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom sú to kolieska s mandľami, a orechami, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, posypeme rascou, sezamom

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dalšia variáciia sú trojuholníčky, cesto rozdelíme na štvorce, tie radielkom na trojuholníky, potrieme vajcom, osolíme, pridáme rascu,sezam a posypeme jemne strúhaným eidamom.

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a tu je finále.

    Vínové pečivo slané (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    RADA NAVYŠE: Pečivo môžeme robiť aj na sladko, obalené v práškovom cukre s vanilkou. POZOR!!! Nikdy pečivo nedávajte do mraziaku, urobte si ho 3-4 dni vopred, vtedy je dobré a prechovávajte ho v dózach. DOBRÚ CHUŤ ! Želá Tinca

Diskusia k receptu

klaura
ano, na sladko každé Vianoce pečiem hviezdičky ... cesto úplne rovnaké, iba nakoniec sa teplé obalia v cukre ... tieto slané určite pri najbližšej príležitosti upečiem ...
alexdidi
tiež poznám a robím na sladko...vyskúšam i na slano, dík...
tinca
@enerrgizer , áno bude oslava v sobotu, slané bude toto+mini-croisanty tiež na slano /polotovar,ale supeeer/, na sladko moja nepečená super-torta, /pridám ju asi v SOB/, hlavný chod budú krevety na póre a mangu /pridané na vareche/teraz bol treaning,strašne sú dobré,šampus, kvalitné biele vínko, super nesca-féé /Nestlé, ako ináč/ atď, čo si kto zažiada. Prídi aj s manžel. ste vítaní,vieš, ako by som ťa rada spoznala???? Máš bohovské recepty a tým pádom aj ty s manželkou ste bohovský....
enerrgizer
ďakujeme za pozvanie, možno ty prídeš skôr do Košíc...alebo keď budeme my niekde okolo Prievidze, tak sa ozveme...
evusik
veľmi dobré cesto - poznám a robím z neho aj ja. Dobré je na ňom to, že z jedného cesta spravíš veľa rôznych druhov a tebe sa @tinca fakt podarili. Prajem peknú oslavu :-)
tinca
P.S- tie fotky nie sú ako majú byť,ale dnes u nás prší, je hrozný čas, nech som sa ako snažila, nevyšlo to ,tie fotky sú hrozné..., nie som spokojná..
sovka62
Tinca, klobúk dole. To nie je len o recepte na cesto, páčia sa mi tie nápady, ktoré si použila.
zdezda
:-)))) cesto poznám, no dlho som ho nerobila na moju škodu, ďakujem za pripomenutie a hlavne za nápad s tou roládičkou, to musím vyskúšať, prajem vydarenú sobotu !!!!
evusik
@tinca ty si na seba nejaká moc kritická, tie fotky sú fajn a sú pekne názorné a súhlasím so Sovkou - mne sa páčia tie trojuholníčky, keď budem najbližšie robiť slané tak také spravím aj ja :-)
monika72
aj ja to robievam na vianoce ..aj na slano aj sladko už roky
tinca
tie trojuholníky majú výhodu, lebo nie je žaden odpad. Pri tých kolieskach je odpad a je u tohoto cesta nevýhoda, že sa tie zbytky nedajú zmiesiť, musia zahodiť!
tatranka
@tinca robím veľa slaného pečiva,ale toto tvoje si ukladám do KK pretože ho určite skúsim.
1ariana
Ja som ho vyskúšala a nie a nie to zmiesiť. Tak som pridávala aj Heru aj víno až sa mi cesto scelilo. Nebolo to nejako zvlášť chutné,robila som aj na slano a aj na sladko. Zjedli sa však všetky, ale syn mi povedal, že druhý krát ich už nemusím robiť, že viem aj lepšie pečivo upiecť. Inak robila som na všetky spôsoby a aj na sladko.
1ariana
Prezrela som si tu recepty k vínovému pečivu a chyba je asi v množstve múky, lebo v tom druhom receptíku je 300g múky, 250g Hera a 7 lyzíc bieleho vína.
tinca
@1ariana to ma teda mrzí, veď vidíš na obr.mne sa krásne zmiesil. No a to čo si pozerala veď sú desiatky receptov a všade sú iné pomery. Viacerí píšu, že ho poznajú a robia, tak neviem v čom bola chyba
tinca
nedalo mi to a som kontaktovala kolegyňu čo mi dala rcp a ona sa pomýlila má tam byť 300 g múky, ale víno zostáva. Potom som našla aj doma rcp tento istý neviem od koho a aj tam je 3OO g múky. Omlúvam sa, ale na podiv svetu, mne sa zmiesilo. OPRAVUJEM rcp.
alena45
Tinca, bude lepšie, keď si to opravíš priamo v recepte. Keď pôjdeš na "Moje recepty", tak vedľa receptu je Oprav alebo edituj, ani neviem.
tinca
@alena45 ja to viem opraviť, ale predstav si, že mi to prvýkrát nevzalo, ja som to neskotrolovala, ale už je to OK, takže díky, dnes ma nejak stále vyhadzuje zo stránky, možno to bolo tým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia