Foto: mojack
-opražené orechy, medový plát urobia fantastickú chuť.
príprava
na 210 °C
Suroviny
Prvá vrstva: | |
1 ks upečený |
|
Druhá vrstva: | |
150-200 g sekané |
|
8 ks na sneh |
|
300 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
Tretia vrstva - plnka: | |
8 ks |
|
10 PL |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
300 g |
|
Štvrtá vrstva: | |
2 ks |
|
nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Sekané orechy opražíme do hneda, aby chytili tú správnu chuť.
-
2
Bielka vyšľaháme pridáme cukor a vanilku.
-
3
Zamiešame marhuľový lekvár.
-
4
Opražené orechy rovnomerne rozložíme na papier a túto bielkovú zmes rozotrieme na orechy.
-
5
Piečieme na 210 stup.C asi 15-20min. Musí byť na vrchu hnedastá kôrka. ( len jemne hnedé) Potom rúru vypnúť a nechať dopiecť vo vypnutej trúbe, ešte asi 15 min. Je to penový plát , nesmie byť vysušený.
-
6
Žltka, cukor, mlieko, múku, vanilku a zlatý klas uvariť a
-
7
spojiť s maslom.
-
8
Medový plát : http://varecha.pravda.sk/recepty/medove-rezy/11898-recept.html Použila som 1 plát, ale kľude si môžete cesto rozdelit na 2 časti.
-
9
Medový plát natrieme marhuľovým džemom,
-
10
potrieť jemne krémom,
-
11
na to dáme otočenú penovú vrstvu. Orechami nahor.
-
12
Zvyšok krému sa natrie na orechy
-
13
a na krém šľahačku.
-
14
Posypeme strúhanou čokoládou.
-
15
Po stuhnutí môžeme nakrájať na rezy.
-
16
Ak vám vydržia dlhšie postáť, ich chuť je fantastická...
@marcy , že aúúúúú asi kava horuca :-))))
(Keby ho mal pre mňa kto upiecť, bol by ešte lepší) Tak si ho ukladám, urobím!
Potom by som tvrdila,že vsetky koláče su podobne lebo sa peču z muky a vajec...Cesto na medový plat sa použije len 1 ks.To znamena, ze som upiekla 3 kusy a 2 som si odložila na druhý koláčik.
Plnku som robila podla receptu. Ak mam pisane pri medovych ,že davam hrubu , tak davam hrubu - recept mam dost dlho a som spokojna s receptom ktory roky použivam.
zavolaj mi na skype, alebo mi napis spravu. Skusime to spolu vyriešit. Vdaka