Foto: ancicka
Recept na tieto perníky mám z jednej starej knihy,ktorú som zdedila.Volá sa " Med a jeho využitie v domácnosti".Je v nej strašne veľa receptov Zobraziť celý popisRecept na tieto perníky mám z jednej starej knihy,ktorú som zdedila.Volá sa " Med a jeho využitie v domácnosti".Je v nej strašne veľa receptov z využitím medu a to nie len na pečenie.Tieto perníčky máme strašne radi,lebo oni sú po upečení mäkučké a ked sa naplnia,tak v ústach sa rozplývajú,také sú jemné.Svoju chuť ešte zvýrazní čokoláda,ktorou sa polejú. Lepšie perníky som nejedla,ako sú tieto.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml |
|
1 kg |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
10 g (amónium) |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
160 g rozpustený |
|
200 ml, |
|
100 g |
|
PLNKA: | |
asi 1/5 |
|
2 PL |
|
asi 1/2 dl horúca |
|
podľa chutí /um |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny,
-
2
vodu s cukrom uvaríme.Múku preosejeme a zmiešame so sodou,salajkou,kyp.práškom,perníkovym korením a škoricou.Premiešame a pridáme do prechladnuteho sirupu.Vajička zašľaháme s medom a pridáme k mase.Dobré premiešame.
-
3
Vypracujeme vláčne cesto.Cesto uložíme na 12 hod.do chladu.
-
4
Na druhý deň cesto prehnetieme a asi 1/5 cesta si oddelíme.
-
5
V celku ju rozvaľkáme a dáme upiecť na vymastenom plechu.
-
6
Z ostatného vykrajújeme ,bud to nejaký vzor,ktorý sa dá zlepiť,alebo kolieska.Po upečení hned potrieme rozšľahaným vajcom.Rozvaľkáme asi na2-3mm.
-
7
Po upečení celý plat pomrvíme na drobnučko.
-
8
Pridáme lekvár,vodu a podľa chutí rum.
-
9
Pernikovú hmotu vymiešame tak aby sa dala natrieť.Ak je potrebné,tak pridáme bud lekvár,alebo vody.
-
10
Potom zlepujeme perníčky.
-
11
Zlepené polejeme čokoládovou polevou.
vyzerajú skvele ja robievam podobné , vyskúšam aj tieto
varecha.pravda.sk/recepty/plnene-medovnicky-fotorecept/21...
@ baculata,dáš do cesta bud olej,alebo tuk,podľa toho čo máš.
@tinca ,@tatranka ,skúste,neobanujete.Naší ani nechcú iné.Sú mäkúčke ako vatička.
aku mas skusenost s olejom. Podotýkam, že všetky gramaže ostatnych surovín som dodržala.Dakujem za odpoved
@Hany2 ,ja som zabudla do popisu napísať,ale v surovinách je.No neviem aké bude cesto ,lebo mne sa to ešte nestalo.
Držím paľce aby dobré dopadlo.
Mám otázku: Ako sa nechá "prechladnúť" sirup? :D
Nebudú mať potom perníčky chrípku?? :D :D :D
Mám otázku: Ako sa nechá "prechladnúť" sirup? :D
Nebudú mať potom perníčky chrípku?? :D :D :D