Plnená cuketa fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 19. júla 2010
Plnená cuketa (fotorecept)
Foto: alexdidi
2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
300 g
3 PL
1 ks
100 g
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Upútala ma na trhu krásna žltá cuketa . Neodolala som a na obed bola plnená mäsom.

    Plnená cuketa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu rozrežeme po dĺžke, vybereme jadierka chvíľu povaríme v slanej vode/ 2 - 5 minút/.

    Plnená cuketa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na náplň zmiešame všetky suroviny okrem syra.Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji.

    Plnená cuketa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obvarenú cuketu naplníme, podlejeme trošku vodou, prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút.

    Plnená cuketa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút dopekáme. Podávame s dobrým chlebíkom, pečivom alebo zemiakmi. Ako prílohu som pripravila paradajky plnené baklažánovou plnkou a jogurtovo uhorkovým dipom.

    Plnená cuketa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babav
@alexdidi , vyborny receptik !Ja cuketu pred plnenim nevarim,pecie sa dost dlho a je mladucka ,tak sa mi to zda byt zbytocne.
evusik
ja tiež cuketu nevarím, príde mi to zbytočné, ináč takéto robím v lete často, treba využiť sezónnu zeleninu, pekný recept ale mohla by si ešte prihodiť recept na paradajky plnené baklažánovou plnkou :-)
honestka
vyborne, jednodche a chuti fantasticky so salatikom a rumoladou.
alexdidi
Na plnenie používam trochu väčšie cukety a zvlášť žltá cuketa je trochu tvrdšia, zato chuťovo i vzhľadovo zaujímavejšia. Mám to vyskúšané, že je lepšie máličko obvariť, verte mi, nie je to zbytočné, okrem iného už nepúšťa toľko vody. Tie maličké mladučké krehučké cukety upravujem inými spôsobmi, lebo tam je málo miesta na plnenie.
@evusik , keďže ešte mám baklažánovú plnku pridávam recept.
zuzaniatko
Super recept, ktorý robievam cez leto pomerne často. Dnes som spravila malú obmenu a namiesto cukety som použila mladú okrúhlu tekvicu. Mojim chlapom to podávam s varenými zemiačkami a tatarkou.
mundaka
ja taký amatér, len otázočka... netreba ju ošúpať? dá sa zjesť aj so šupkou po upečení?
alexdidi
@mundaka ,samozrejme,že sa dá zjesť....ja dokonca tvrdím,že by bol hriech šúpať mladé cukety....šúpem len vtedy,ak použijem veľkú cuketu,ktorá je skôr ako tekvica,ale to už na iný recept....
bbiribbom
je to uzasné! Myslala som ze mi to nebude chutit..ale je to mňamka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia