Srnčí chrbát fotorecept

morenajea - fotkamorenajea, 19. októbra 2010
Srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: morenajea

spomienka na detstvo

15 minút
príprava

Suroviny

25 dkg
30 dkg
1 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nad paru si dáme rozpustiť ceru. Postupne pridáme cukor, puding, kakao a celé vajíčko. Dobre rozmiešame a necháme tak 10 minút prevariť. Vznikne hustejšia masa, ak sa zdá moc hustá, stačí pridať trošku mlieka alebo hrudku masla.

  2. 2

    Formu na srnčí chrbát si vystelieme papierom na pečenie. Ten ešte vytrieme trochou oleja. Vlejeme prvú vrstvu. Do nej vkladáme stredom jeden rad piškótov rýchlo namočených v rume. Piškóty prelejeme na tenko našou čokoládovou zmesou a ukladáme druhú vrstvu piškótov - teraz po dva rady.

    Srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme zvyškom čokolády. Posledná vrstva by mala byť hrubšia.

    Srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme na noc stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie náročné na prípravu, pritom podľa surovín dobrá pochúťka. Ak sa dá miesto cukru použiť sladidlo, skúsim, len aby som to nepokazila.
mariena1
Tak to musim urobit manželovi,už som na ten recept aj zabudla.Ma to velmi rad.
ainy
ja si do toho pridávam aj nasekané oriešky a želé cukríky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia