Budapeštianska nátierka

pusta - fotkapusta, 26. februára 2011

Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím, vyskúšajte ju a posúdte sami, či Vás tiež oslovila.

15 minút
príprava

Suroviny

300  g
3 PL - hustá
75 g
1 ks, malá
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tvaroh dáme do misy a rozdrobíme ho vidličkou. Postupne pridávame sladkú mletú červenú papriku a vymiešavame dovtedy, kým tvaroh nezíska pomarančovú farbu. Pridáme maslo a spolu vymiešame, nakoniec vymiešame s pridanou kyslou smotanou.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a cibuľu, znovu zamiešame. Hotovú nátierku odložíme na chvľíu do chladničky a môžeme podávať. Natierame na čerstvý clieb alebo pečivo a zdobíme rôznou čerstvou zeleninou.

  3. 3

    Touto nátierkou môžeme plniť kornútiky a rolky zo šunky a syrov, vajcia a rôznu zeleninu alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís .

Diskusia k receptu

sovka62
Mňa určite osloví každá tvarohová nátierka, vlastne každá nátierka, okrem rybacích, tie nemusím.
bzuky
Určite vyskúšam, podobnú pripravujem.
pusta
bzuky, už mi nič nehovor, ty si totiž profík a ja amatér, ktorý má rád dobroty a to aj tie jednoduché
pusta
sovka, ja som nátierkový maniak
pusta
ketty, ak vyskúšaš, daj vedieť, či bola na tvoju chuť
bzuky
V jednoduchosti je krása a chuť a vela krát menej je viac
pusta
bzuky, súhlas, niekedy a často ma práve takéto príjemne prekvapí a obyčajne, kde neočakávam žiadne hodnotenie, sa zrazu akoby vrece roztrhlo s pozit náhľadmi
angie3535
ahoj, tak ak mozem poradit tak bez toho kminu......, ziaden madarsky kuchar totiz do tvarohovej natierky neda kmin.........ak mozem poradit nasekat este pazitku a uz len popriat dobru chut
jarunka
Ja som nejak prestala robit natierky, a uz som si ulozila niekolko, tak uz len robit ich.
pusta
angie3535, no vidíš, a ten recept je práve od madarského kuchára, asi je to len vec názoru, ale súhlasím s tebou a čo sa týka tej pažítky, áno aj takú verziu poznám, písala som hned v úvode, že táto nátierka je len jednou z viacerých variant, ktoré poznám. dakujem za tvoje užitočné rady
marianna76
super, ja som ju robila dnes, veď aj inokedy. len mi tam stále niečo chýbalo... a to rasca, dala som síce mletú... ale super, ďakujem
pusta
marianna76, to ja dakujem tebe a teší ma to
modrykamen
Ja robím podobnú, lebo miesto masla dávam črievkový syr. Podľa mňa rasca s tvarohom a syrom ladia.
nickdik
Urobím , ale bez rasce . Dobrý nápad s črievkovým syrom, modrý kameň.
pusta
vnicdick, ako myslíš, ale do Budapeštianskej nátierky rasca patrí. žiaden syr v črievku, ale tvaroh, kyslá smotana, maslo a mletá červená paprika, soľ tam patrí. potom už to nie je Budapeštianska nátierka - asi tak.
pusta
@nicdick , ako myslíš, ale do Budapeštianskej nátierky rasca patrí. žiaden syr v črievku, ale tvaroh, kyslá smotana, maslo a mletá červená paprika, soľ tam patrí. potom už to nie je Budapeštianska nátierka - asi tak.
marika21
Chutila mi nátierka, ale som tam pridala cesnak medvedí, pažítku. KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia