Parené buchty plnené marhuľami fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 11. júla 2015
Parené buchty plnené marhuľami (fotorecept)
Foto: babkamt

Je čas marhúľ, tak sa ich snažím v kuchyni využiť. Dnes som robila sýtejšiu ragu polievku a parené buchty plnené marhuľami, posypané makom.

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
250 ml
1 čl
21 g
2 pl
0,5 čl
100 g (na potretie)
 (na posypanie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Z 250 ml vlažného mlieka, 1 čl cukru a 1 pl múky a 21 g čerstvého droždia som nechala vykysnúť kvások . Múku som preosiala s 0,5 čl soli. Vykysnutý kvások som pridala k múke spolu s jedným celým vajíčkom a 2 pl oleja. Vypracovala som cesto, nechala som ho vykysnúť. Kým mi cesto kyslo, išla som si obrať marhule. Tie som umyla, nechala okvapkať. Vykysnuté cesto som dala na múkou vysypanú podložku. Trochu som ho roztiahla, nakrájala na štvorčeky. Až teraz som marhule odkôstkovala a to tak, že som ich narezala, ale nedorezala. Vybrala som kôstku. Do jamky po kôstke som dala čl cukru. Marhuľu som zatvorila a narezanou stranou som ju položila na pripravené cesto. Marhuľu som obalila cestom. Sformovala som guľu.

    Parené buchty plnené marhuľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dala asi 2 dcl vody. Nechala som ju zovrieť. Vložila som do hrnca 4 buchty, plyn som znížila. Parila som ich zakryté pokrievkou na paráku vyloženom papierom na pečenie. Buchty som parila 10 minút. Kým sa buchty parili, rozpustila som asi 100 gramov masla., ktorým som parené buchty natrela. Na tanieri som posypala buchty mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

    Parené buchty plnené marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnes sme si pochutnávali na sladkom obede. Preto som spravila k obedu sýtejšiu ragu polievku.

    Parené buchty plnené marhuľami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Vyborny obed , buchty sa ti krasne naparili :-).
terinka55
Dávam Ti 5* aj za môjho muža, ktorý by Ťa za toto na rukách nosil :-)
Ja som práve vytiahla z rúry marhuľový báleš. V týždni budú aj buchty na pare. Ešte peknú sobotu Ti prajem!
izabella929
@babkamt , robila som ich tento týždeň a myslela som, že tu je receptov podobných veľa...ale tie tvoje vyzerajú báječne.-)
babkamt
@kukulienka71 , @dr , @jozefj , @babav ďakujem za otvorenie receptua komentáre. @terinka55 aj môj manžel má rád sladké obedy. Nepohrdne ryžovým nákypom, parenými buchtami. Ja sa zase chxstám na marhuľový báleš:-) @izabella929 zvyčajne robiem guľky zo zemiakového cesta. Teraz som ich robila z kysnutého cesta. Ďakujem za pochvalu, cením si ju.
sracz
Kúzelná @babkamt keď sa vieš zvŕtať v rytme charlestonu tak ako v kuchyni s vareškou, tak Ti dávam óóóveľa viac, ako obligátnych 5*!!!
pacik
Len tie marhule mi chýbajú, ale urobím čučoriedkové :-)
zinnajdha
som už staršia, ale parené buchty som ešte nemusela robiť. U nás ich nikto nemá rád. Tento recept ma láka, podľa neho je príprava parených buchiet jednoduchá. Vyskúšam.
havino
ale robíš chute @babkamt , máš ich utešené, s marhulami svieže a tvarohová posýpka na ne ešte, juj, ja by som si dala, ale nemám komu ich urobiť, všetci cvičia, kysnuté nejedia a manžel dia, sem tam ked knedlu odparím, urobím aj parené buchty a do mraziaka, ale len ako zákusok a nie obed
jarunka
Ja by som si dala marhulove, vyzeraju neodolatelne, urobim tiez cucoriedkove ako @pacik
babkamt
@sracz ďakujem za kladné ohodnotenie. @olinecka , @pacik aj s čučoriedkami budú výborné. Dá sa použiť rôzne ovocia. @zinnajdha všetko je raz prvý krát. Som rada, že ťa recept láka vyskúšať. Potom sa ozvi, či ti chutilo. @havino ak sa tvoja rodinka nefandí kysnutému cestu, môžeš zopár vyskúšať, keď robíš knedľu. A dať im ju len ako niečo sladké poobede ako píšeš:-) Som rada, že som ti narobila chute:-) @jarunka dajú sa robiť s rôznym ovocím.Ďakujem všetkým za nahliadnutie receptu a za komentár.
mijaita
U nas je pokrýváme vrstvou strouhaného tvarohu, na ten vrstva cukru a pres to polijeme rozpustenym maslem........... ani psat mi to nejde tou zivou predstavou :-)
babkamt
@cezminaz ja som ich posypala makom, pokvapkala rozpusteným maslom. Ďakujem za pristavenie. @mijaita aj s tvarohom sú dobré. Verím, že sa ti slinky zbiehajú:-) Posýpku si dá každý podľa toho, čo má rád. Pekný deň ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia