Foto: Valina
Netradičný koláč, ktorý skvelo chutí.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme kapustu, ktorá musí vychladnúť. Nakrájame si kapustu, do hrnca dáme olej a pridáme cukor, aby skaramelizoval. Potom pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme škoricu.
- 2
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme ho do pripravenej múky s olejom, smotanou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 1 hod. Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú dáme na vymastený plech, na to rovnomerne poukladáme kapustu a na ňu dáme druhú časť cesta. Koláč potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 200 °C 30 min.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu