Kapustový koláč
Kapustový koláč

Kapustník

valina - fotkavalina, 23. septembra 2018
Kapustník
Foto: Valina

Netradičný koláč, ktorý skvelo chutí.

40
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
1 PL
1 PL
Cesto:
1 dcl
1 kocka
1 PL
3/4 kg
250 ml
150 ml
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme kapustu, ktorá musí vychladnúť. Nakrájame si kapustu, do hrnca dáme olej a pridáme cukor, aby skaramelizoval. Potom pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme škoricu.

  2. 2

    Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme ho do pripravenej múky s olejom, smotanou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 1 hod. Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú dáme na vymastený plech, na to rovnomerne poukladáme kapustu a na ňu dáme druhú časť cesta. Koláč potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 200 °C 30 min.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia