Šošovicová polievka
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Pridáme scedenú šošovicu, cesnak a zalejeme vodou. Ochutíme mletým čiernym korením a necháme variť. Soľ pri strukovinách zvyknem dávať až neskôr.
- 2
Medzitým si pripravíme zásmažku. Na masle do zlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Stiahneme z ohňa a vmiešame k nej sladkú červenú papriku.
- 3
Keď už je polievka takmer hotová a šošovica uvarená, pridáme zásmažku, zeleninový bujón a soľ.
- 4
Na záver na zahustenie najemno nastrúhame zemiak a necháme prevrieť. Samozrejme, nesmie chýbať zväzok petržlenovej vňate, ktorá polievku krásne prevonia.
- 5
Tip: Ak máte radi hustejšie polievky, môžete pridať počas varenia na kocky nakrájaný zemiak.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu