Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 29. júla 2023

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 kocka
1 PL
1 ks
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Pridáme scedenú šošovicu, cesnak a zalejeme vodou. Ochutíme mletým čiernym korením a necháme variť. Soľ pri strukovinách zvyknem dávať až neskôr.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme zásmažku. Na masle do zlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Stiahneme z ohňa a vmiešame k nej sladkú červenú papriku.

  3. 3

    Keď už je polievka takmer hotová a šošovica uvarená, pridáme zásmažku, zeleninový bujón a soľ.

  4. 4

    Na záver na zahustenie najemno nastrúhame zemiak a necháme prevrieť. Samozrejme, nesmie chýbať zväzok petržlenovej vňate, ktorá polievku krásne prevonia.

  5. 5

    Tip: Ak máte radi hustejšie polievky, môžete pridať počas varenia na kocky nakrájaný zemiak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia