Domáca granola fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 30. augusta 2011

Na domácej granole je super, že si každý môže do nej pridať, čo chce, a tak je výsledok vždy iný.

5 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Uvedené množstvá sú len orientačné, každý si prispôsobte podľa seba, robila som to od oka a podľa chuti.

    Domáca granola (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vymastený plech (príp. na plech s papierom na pečenie) dáme ovsené vločky, 1 lyžicu pšeničných klíčkov, mandľové lupienky, kokos, slnečnicové semiačka a posypeme trstinovým cukrom so štipkou škorice. Zamiešame. Vločky pokvapkáme džúsom tak, aby bol všade a nie iba na jednom mieste (preto pridávam po lyžiciach a nevylejem to naraz) a aby v džúse neplávali, ale iba navlhli. Pri pečení obschnú. Môžeme pridať aj iné druhy orechov, nadrobno alebo väčšie kúsky, kto ako chce. Občas dávam aj med, vtedy uberiem alebo úplne vynechám trstinový cukor, je dobré rozmiešať med v džúse a tak ho pridať do vločiek.

    Domáca granola (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme zhruba 20-25 minút, je potrebné premiešavať (miešala som asi 3x), aby sa granola nepripálila a vločky nesčernali a tým aj nezhorkli.

    Domáca granola (fotorecept) - obrázok 3
  4. Medovníky
  5. 4

    Keď vločky zhnednú a vonia celá kuchyňa, vyberieme plech, necháme zmes vychladnúť. Medzitým si umyjeme hrozienka a sušené slivky. Osušíme a pridáme do granoly, rovnako aj 1 lyžicu pšeničných klíčkov.

    Domáca granola (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Premiešame a presypeme do sklenenej vzduchotesnej nádoby.

    Domáca granola (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Ako pochúťka určite výborné a pre organizmus aj čistiaci element.
voz12
Je to výborné a zdravšie ako kupované.Robím aj ja.Džús môžeme obmienať.Raz dám jablkový,inokedy ananásový a tak získam pre granolu vždy inú príchuť.
valeri
no to vyzerá strašne dobre, na dlhé zimné večery k telke, ukladám a idem v najbližších dňoch robiť..
angelheart
Ďakujem vám :)
@voz12 ja som zatiaľ skúšala len jablkový a pomarančový (ten mi chutí viac, preto aj v tomto recepte), ale vyskúšam aj ananásový, vďaka.
@valeri - vyskúšaj a daj vedieť, určite nájdeš svoju obľúbenú kombináciu ovocia, orieškov...
bibia1
WAU, tak toto kupujeme o 106, ďakujem za receptík (kk)
cica2
ďalšia lákavá dobrota, supér:))...kk
sovka62
Hotovo. Dnes som sa do nej pustila. Balík vločiek, ktorý som kúpila, vážil 400g, tak som rovno spravila dvojitú dávku, čo sa budeme trocháriť. Samozrejme chcelo to viac premiešaní aj dlhší čas pečenia.
Šlo to dobre, problém mi robili len tie mandľové lupienky. Tie ktoré boli navrchu sa veľmi rýchlo opekali do hneda, tak som sa ich pri miešaní snažila zatlačiť do zmesi. Aj tak ich pár zhorelo, tak som ich na záver vyberala (ako Popoluška, ale ani holuby, ani šaty nikde). Nabudúce ich pridám až keď sa ostatné bude dopekať.
Som zvedavá, čo na ne povie manžel, cereálie s jogurtom sú jeho každodenné raňajky. Dám vedieť.
Ďakujem za recept.
ancicka
Rcp.už ho mám uložený,ale neviem kde ho mám da akej kolonky zaradiť.Asi musím niečo vymyslieť.
angelheart
@sovka62 tie lupienky ma mrzia :( Neviem, kde sa stala chyba, mne sa to nestalo...je pravda, že naraz z celého 400 g balenia som granolu ešte nerobila, väčšinou robím z polovice...ostáva mi len dúfať, že mandľových lupienkov teda nezhorelo veľa a že müsli bude chutiť.
Ja sa na ne chystám cez víkend, tentokrát vyskúšam so sušenými marhuľami a do druhej polovice dám hoblinky z horkej čokolády. Som zvedavá, čo to urobí, ešte som to takto neskúšala...
@ancicka ja mám v KK kolonku raňajky a tam mám všeličo - aj ovsenú kašu, aj croissanty :)
dominika118
Práve si robím tiež svoje vlastné domáce müsli. Už sa teším na výsledok. Ďakujem za recept. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha