Smetisko s kyslou kapustou

smile616 - fotkasmile616, 2. marca 2013
Smetisko s kyslou kapustou
Foto: smile616

iný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty..Ten názov pravdepodobne zodpovedá vzhľadu jedla:) Je to sýte Zobraziť celý popisiný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty..Ten názov pravdepodobne zodpovedá vzhľadu jedla:) Je to sýte jedlo.

6-7
porcií
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

7
300 g
300 g
podľa potreby
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Dám si uvariť zemiaky ja som použila asi 7 velkých. Vy si môžete množstvo prispôsobiť podĺa potreby.

    Smetisko s kyslou kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som nakrájala slaninu na zaprážanie na kocky cibuľu na stredné kúsky a tiež aj klobásu na menšie kocky,,,zvyčajne klobásu nedávam do smetiska ale teraz som ju použila a nič tým neskazíte aj s ňou aj bez nej.Dala som na panvicu najkrájanú slaninu a po chvíli som pridala aj cibulu,spravila som škvarky a tesne pred koncom som pridala poopekať aj klobásu.

    Smetisko s kyslou kapustou - obrázok 2
  3. 3

    Keď som to troška opiekla dala som panvicu na bok a pridala červenú mletú papriku, podla mňa čím viac tým lepšie. A zamiešala. Nákrajala som si kyslú kapustu na menšie aby sa to lepšie jedlo.

    Smetisko s kyslou kapustou - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec som kapustu pridala na panvicu a pomiešala ,nedusím kapustu vôbec dá tomu kýslu chuť ,najlepšie čerstvá potom je chrumkavá a jedno nie je suché.

    Smetisko s kyslou kapustou - obrázok 4
  5. 5

    Už len som všetko spolu dobre zmiešala s uvarenými zemiakmi a pridala rascu ,soľ a ak ste použili málo oleja,bolo by vám to suchšie- môžete tak vmiešať kúsok obyčajného masla poďla chuti. A ak chcete mať jedlo troška kyslejšie pridajte troška kyslej vody z kapusty.Je to veľmi sýte jedlo takže dobrú chuť.

    Smetisko s kyslou kapustou - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavé, to by sa asi môjmu drahému páčilo. Keď ma chytí po mojom období odľahčeného jedla chuť na niečo takéto a v domácnosti na chvíľu vystrieda môj muž našu "zdravú" dcéru, tak asi vyskúšam. S domácou "maďarovou" klobásou to bude určite perfektné
helca103
usmiala som sa nad tvojim názvom,ale jedlo musí byť výborné.
smile616
vyskúšajte ak ste doteraz nevyskúšali:))aj mne sa zo začiatku, ked som bola malá zdalo zvláštne že mama vari smetisko:))ale je to dobrota
smile616
marianne je to troška iné ale určite výborné.:)treba vyskúšať každu verziu:)
gababu1
ja to poznam ako "zemiaky z pod krička".......takze tiez smetisko...
modrykamen
Čo ja viem? Ako nápad veľmi dobré, ale miešať tri druhy tuku - olej, masť zo slaniny a klobásy a maslo? Asi mám divné chute, nerád miešam masť s maslom.
používateľ nemá avatar
mb
mb
tak v takomto smetisku by som bol ochotny sa aj hrabat ;) vypada to prudko jedlo, ukladam, dakujem ;)
smile616
modrykamen nemusis to miesať to je podla chuti a ak máš dosť masti zo škvarkov ani olej ti netreba.
horalka66
je to fakt dobré jedlo,len ja to trocha inak robím :-)Dám cibuľku na olej ,potom kúsok klobásky na kolieska.Chvíľku podusím a pridám surové zemiaky nakrájané na kríželky nemiešam už a hneď pridám aj kyslú kapustu a zalejem to 2dcl vodou,zakryjem pokrievkou a nechám dusiť asi 45 minút.Vôbec to nemiešam.Potom to odstavým zo sporáka a poriadne premiešam a je to hotové :-)
abul
Jednoduché a rýchle jedlo, páči sa mi tam surová kyslá kapusta.
slavka11
tento recept tu uz je minimalne 2x. Takze ziadna novinka aj ked teda je ozaj chutny
simcuska
Veľmi dobrý recept :) my to doma voláme strešenina :)) dáme to do nádoby a pretriasieme aby sa všetko spojilo, rýchle a úžasné jedlo :)))