Foto: smile616
iný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty..Ten názov pravdepodobne zodpovedá vzhľadu jedla:) Je to sýte Zobraziť celý popisiný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty..Ten názov pravdepodobne zodpovedá vzhľadu jedla:) Je to sýte jedlo.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Dám si uvariť zemiaky ja som použila asi 7 velkých. Vy si môžete množstvo prispôsobiť podĺa potreby.
-
2
Zatiaľ som nakrájala slaninu na zaprážanie na kocky cibuľu na stredné kúsky a tiež aj klobásu na menšie kocky,,,zvyčajne klobásu nedávam do smetiska ale teraz som ju použila a nič tým neskazíte aj s ňou aj bez nej.Dala som na panvicu najkrájanú slaninu a po chvíli som pridala aj cibulu,spravila som škvarky a tesne pred koncom som pridala poopekať aj klobásu.
-
3
Keď som to troška opiekla dala som panvicu na bok a pridala červenú mletú papriku, podla mňa čím viac tým lepšie. A zamiešala. Nákrajala som si kyslú kapustu na menšie aby sa to lepšie jedlo.
-
4
Nakoniec som kapustu pridala na panvicu a pomiešala ,nedusím kapustu vôbec dá tomu kýslu chuť ,najlepšie čerstvá potom je chrumkavá a jedno nie je suché.
-
5
Už len som všetko spolu dobre zmiešala s uvarenými zemiakmi a pridala rascu ,soľ a ak ste použili málo oleja,bolo by vám to suchšie- môžete tak vmiešať kúsok obyčajného masla poďla chuti. A ak chcete mať jedlo troška kyslejšie pridajte troška kyslej vody z kapusty.Je to veľmi sýte jedlo takže dobrú chuť.
Pekný deň, vyskúšam podľa vás.