
Roládky s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

Kysnuté srdiečko s medom
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...
Bezlepkové moravské koláče s tvarohom a čučoriedkami
Pali, víťaz show Pečie celé Slovensko 4, pre vás pripravil tradičnú sladkú dobrotu v bezlepkovej verzii....

Kysnuté rožky s nivou a párkami
Jednoducho toto sa oplatí vyskúšať. Plnené rožky vhodné na cesty, deťom do školy, na...

Vianočný mangový chlebík
Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík...

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...

Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...

Kysnutá bábovka s orechovo-makovou plnkou
Z teplého mlieka, 10 g cukru a rozmrveného droždia vymiešame kvások v menšej miske. Prekryjeme a necháme zhruba 15...

Slaný veniec so zemiakovou plnkou
Aj keď kolegovia radi zjedia sladké koláče, keďže sú to takmer výlučne muži, takéto lahôdky im predsa len chutia najviac....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Švédske semle
Táto švédska pochúťka sa konzumuje iba raz za rok a to na "Semla dagen" - švédsky názov pre Fettisdagen (Tučný utorok)...

Vianočka
Cesto je jemné a vianočka kysne a pečie sa v malom vyššom pekáčiku. Ja som použila...

Bezlepkové plnené listy
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Bezlepková pletená vianočka
V tomto video-recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť bezlepkovú pletenú vianočku z našej zmesi Liana...

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...

Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...

Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.

Chlebík so sušeným ovocím
Do cesta môžete zapracovať rôzne druhy sušeného ovocia, napríklad čučoriedky a višne....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...