Plnené langoše
Plnené langoše

Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou

janka96 - fotkajanka96, dnes 08:23
Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou
Foto: janka96

Ak milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete. Bryndzovo- syrová náplň vo vnútri nadýchaného a chrumkavého cesta robí z obyčajného langoša kráľovské jedlo. Zobraziť celý popisAk milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete. Bryndzovo- syrová náplň vo vnútri nadýchaného a chrumkavého cesta robí z obyčajného langoša kráľovské jedlo. Sú sýte, voňavé a najlepšie chutia ešte horúce, keď sa syr vo vnútri krásne naťahuje.

110 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g čerstvé
300 ml
300 ml vlažná
1,5 PL
1,5 PL
Plnka:
1 bal.
1 ks



Postup

  1. 1

    Príprava kvásku: Do misky nalejeme 150 ml vlažného mlieka, pridáme 1,5 PL cukru a rozdrobíme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aktivovať približne 20 minút.

  2. 2

    Spracovanie cesta: Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme hotový kvások, zvyšné vlažné mlieko a vlažnú vodu. Vypracujeme hladké, pružné cesto.

  3. 3

    Kysnutie: Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút. Po tomto čase ho rozdelíme na bochníky a necháme pod utierkou podkysnúť ďalších 15 minút.

  4. 4

    Plnenie: Pripravíme si náplň zmiešaním bryndze a nastrúhanej mozzarelly. Rukami potretými olejom vytvarujeme z bochníka klasický tvar langoša. Jednu polovicu potrieme syrovou zmesou a langoš preložíme na polovicu (tvar polmesiaca).

  5. 5

    Uzatvorenie a vyprážanie: Okraje poriadne pritlačíme a zapracujeme do seba, aby náplň počas vyprážania nevytiekla. Vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá náplň, o chuti nepochybuji. Krásná barvička langošů, přímo zlaté jsou!