Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou
Ak milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete. Bryndzovo- syrová náplň vo vnútri nadýchaného a chrumkavého cesta robí z obyčajného langoša kráľovské jedlo. Zobraziť celý popisAk milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete. Bryndzovo- syrová náplň vo vnútri nadýchaného a chrumkavého cesta robí z obyčajného langoša kráľovské jedlo. Sú sýte, voňavé a najlepšie chutia ešte horúce, keď sa syr vo vnútri krásne naťahuje.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava kvásku: Do misky nalejeme 150 ml vlažného mlieka, pridáme 1,5 PL cukru a rozdrobíme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aktivovať približne 20 minút.
- 2
Spracovanie cesta: Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme hotový kvások, zvyšné vlažné mlieko a vlažnú vodu. Vypracujeme hladké, pružné cesto.
- 3
Kysnutie: Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút. Po tomto čase ho rozdelíme na bochníky a necháme pod utierkou podkysnúť ďalších 15 minút.
- 4
Plnenie: Pripravíme si náplň zmiešaním bryndze a nastrúhanej mozzarelly. Rukami potretými olejom vytvarujeme z bochníka klasický tvar langoša. Jednu polovicu potrieme syrovou zmesou a langoš preložíme na polovicu (tvar polmesiaca).
- 5
Uzatvorenie a vyprážanie: Okraje poriadne pritlačíme a zapracujeme do seba, aby náplň počas vyprážania nevytiekla. Vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.
Tiež plnené langoše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu