Vianočný mangový chlebík
Foto: archaa
Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík. Tento rok som ho piekla z celozrnnej špaldovej Zobraziť celý popisIdú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík. Tento rok som ho piekla z celozrnnej špaldovej múky, vy si ho ale upečte z vašej obľúbenej.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
450 g |
|
1 ČL |
|
1/2 kocky |
|
50 g |
|
3 PL |
|
1 ks čerstvé |
|
250 ml vlažná |
|
2 PL tekutý |
|
125 g |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Mango očistíme, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
- 2
Potom všetky pripravené suroviny zmiešame a vypracujeme hladké kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.
- 3
Z cesta vytvarujeme chlebík alebo vianočku, či cop a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Ja tvarujem bochník, ktorý potom vložím do vymastenej a múkou vysypanej jenskej formy a vrch ozdobím vrkôčikom z cesta... Prikryté utierkou nechám kysnúť tú po hodinu.
- 4
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 30- 40 minút. Doba pečenia závisí od vašej rúry.
- 5
Upečieme do zlatohneda. Vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.
Tiež sladký chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi rada ťa tu znova vidím. v Minulosti sa mi páčili tvoje recepty (aj krásne nafotené) a viaceré som už s úspechom vyskúšala. Vitaj späť a teším sa ďalšie tvoje príspevky. Zároveň ti prajem krásne predsviatočné obdobie.
Jeeej farbuška to je milé a veľmi ma tvoja správička potešila! K tomu mangu- kľudne sa dá použiť mrazené, ak nemám čerstvé, tiež nahrádzam mrazeným a odoberiem takú porciu jedného celého čerstvého... želám ti ešte krásne adventné dni ♡