Camembert pečený v kysnutom ceste
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 25. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
na 200 °C
Suroviny
4 bal. (po 120 g) |
|
280 g |
|
40 g |
|
60 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20 g |
|
Šalát: | |
280 g |
|
100 g |
|
z 1-2 pomarančov |
|
20 ml |
|
20 ml |
|
160 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme tuhšie kysnuté cesto, aby sa dalo vyvaľkať (napríklad zo 175 g hladkej múky, 7 g čerstvého droždia, z trochy cukru, soli, 50 ml oleja, zo 75 ml mlieka a sušených byliniek).
- 2
Zo stredu každého camembertu vykrojíme koliesko, ktoré vyberieme a pokrájame na kocky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi, osolíme, okoreníme a zamiešame.
- 3
Cesto rozdelíme na štyri bochníčky, každý vyvaľkáme do kruhu a do stredu každého položíme kruh camembertu. Kruh cesta by mal byť o dosť väčší ako kruh syra. Cesto okolo syra potrieme žĺtkom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nasekanými arašidmi. Cesto poprekladáme cez okraje syra smerom dovnútra tak, aby bol syr zabalený, ale v strede zostal otvor. Doň vložíme zmes z nakrájaného camembertu.
- 4
Dáme do zapekacej misy, po trieme žĺtkom, posypeme sezamom, nasekanými vlašskými orechmi a pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov.
- 5
Šalát: Jablká a stonkový zeler nakrájame na kúsky, pridáme pomarančovú šťavu, sójovú a worcesterskú omáčku a premiešame. Na taniere dáme listový šalát, na to jablká, posypeme arašidmi a vedľa položíme upečený camembert.
Tiež camembert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu