Jablkový závin
Jablkový závin

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018
Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
1 ks (na potretie)
Plnka:
250 g
250 g
100 g
1 bal.
1 bal.
1 KL
Pena:
50 g lúpané
250 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

  2. 2

    Plnka: Jablká a tekvicu očistíme a nastrúhame nahrubo, dochutíme cukrom, škoricovým a vanilkovým cukrom a perníkovým korením.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a posypeme plnkou a cesto zavinieme. Preložíme na plech a potrieme žĺtkom. Pečieme na 160 °C asi 45 minút.

  4. 4

    Pena: Počas pečenia vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej zamiešame lyžicu medu. Na panvici opečieme tekvicové semianka pokvapkané medom. Penou dozdobíme vychladnutý závin a posypeme ho jadierkami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: