Kysnuté rožky s nivou a párkami fotorecept
Jednoducho toto sa oplatí vyskúšať. Plnené rožky vhodné na cesty, deťom do školy, na raňajky, desiatu či olovrant.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
250 g |
|
150 g (alebo vychladnuté rozpustené maslo) |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
1,5 ČL |
|
200 ml |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
Dokončenie: | |
14-15 ks |
|
1 bal. (v črievku) |
|
1 ls |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, zvyšok cukru a premiešame. Následne pridáme kvások, rozpustené vychladnuté maslo alebo olej a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme nakysnúť.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, posypeme múkou a rozvaľkáme na väčší obdĺžnik. Cesto potrieme syrom niva a pokrájame na pásiky.
-
4
Do pásikov cesta zabalíme párok, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme na plechu krátko nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 25-30 minút.
-
5
Rožky po upečení... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu