Chlieb so sušenými slivkami fotorecept
Foto: tejaja
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj nejakou nátierkou má výborný šmrnc.
1 bochník
porcia
porcia
10 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky dáme najprv vodu, potom múky, soľ, droždie a vypracujeme cesto.
-
2
Vmiešame doň nasekané orechy a na maličké kúsky nakrájané slivky.
-
3
Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
-
4
Potom ho dáme do olejom vymastenej nádoby na terinu (alebo vytvarujeme bochník) a necháme podkysnúť ešte 10 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C, na dno ktorej sme dali hrnček s vodou. Pečieme asi 50 minút.
Diskusia k receptu