Pizza, cesto je výborné a chutné. Robila som dva druhy.
príprava
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
21 g |
|
175 ml |
|
1/2 ČL |
|
4 PL |
|
Obloha: | |
200 g |
|
300 g |
|
(v konzerve) |
|
100 g (vysočina, nitran...) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
10 PL hustejšia |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Ja som robila dva druhy. Jednu: šunka, syr, kukurica a druhú: saláma, slaninka, cibuľa, kukurica. Zamiesime si cesto, miesim v robote na dvojku rýchlosť cca 10 minút. Malo by by vláčne, skôr redšie, nie hutné.
-
2
Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu, až zväčší svoj objem na dvojnásobok.
-
3
Cesto vyvaľkáme na tenko. Veľmi dobre sa s ním pracuje. Použila som menšie plechy rozmerov 25x35 cm. Tie vymažem olejom a vysypem múkou. Prenesiem cesto na plech. Lyžicou dám paradajkovú šťavu a rozotrieme, posypem oreganom. Pokladiem šunku, posypem kukuricou a syrom nastrúhaným na jemnom strúhadle.
-
4
Druhú pizzu robím tak isto, len oblohu dávam: paradajkovú šťavu, nakrájanú slaninku, pokladiem suchú salámu, pokrájanú cibuľu na prúžky. Pokladiem plátky syra a posypem kukuricou.
-
5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 220 °C cca 15 minút. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu