Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Postup
-
1
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka hladkej ražnej múky, 1 hrnček pšeničnej chlebovej múky, 1, 5 lyžičky sušeného droždia, 1,5 lyžičky soli, 2 lyžičky rasce, semienka podľa chuti, ja som dala slnečnicové, ľanové a konopné, z každého 1 lyžičku, ešte pridáme 2 hrnčeky teplej vody.
- 2
Všetko zmiešame vareškou, nemusíme robotom, ani nemusíme dlho hniesť. Prikryjeme utierkou a dáme kysnúť pri izbovej teplote 7-12 hodín. Čím dlhšie necháme kysnúť, tým väčšie diery budú v chlebíku. Ale nie dlhšie ako 12 hodín.
- 3
Po vykysnutí preložíme na rozpálený pekáč, postriekame studenou vodou, posypeme rascou, rúru máme predohriatu na 240 °C, na dne rúry plech s vodou, takto pečieme 10-15 minút, potom teplotu znížime na 210 °C vyberieme plech s vodou, chlebík zasa postriekame vodou a pečieme ešte 40-45 minút. Ihneď po vybratí z rúry zasa postriekame vodou a dáme na mriežku vychladnúť. Pozn: Chlebík pečieme v spodnej časti rúry, nie v strede.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu