Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone fotorecept
Ján Michlík
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 28. júla 2017
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 28. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g (jahody, ríbezle, maliny, egreše...) |
|
200 g (alebo červený) |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
Na cesto: | |
250 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1/2 kocky |
|
300 ml |
|
50 g |
|
Okrem toho: | |
na vyprážanie |
|
na obalenie |
|
Postup
-
1
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.
-
2
Z cesta pomocou pohárika vykrojíme šišky, ktoré vypražíme v oleji a obalíme v práškovom cukre.
-
3
Umyté, osušené a pokrájané ovocie zmiešame a uložíme na tanier, pridáme minišišky a kopčeky mascarpone, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
Po porade s pánom šéfkuchárom sme upravili pomer surovín v recepte na cesto a doplnili chýbajúce mlieko. Z ingrediencií sa vypracuje kysnuté cesto klasickým spôsobom pomocou kvásku.