Taštičky s mascarpone a jahodami
Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu, cukor, soľ, droždie a kypriaci prášok zmiešame a necháme 10 minút podkysnúť. Potom kvások zmiešame s múkou a roztopenou masťou a cesto necháme kysnúť na teplom mieste, misku prekryjeme fóliou.
- 2
Z vykysnutého cesta vykrojíme kolieska. Z vrchnej strany kolieska potrieme sezamovým olejom a preložíme na polovicu. Necháme ich napariť, niektoré po vychladnutí môžeme ešte fritovať.
- 3
Hotové taštičky naplníme zmesou rozmixovaného jahodového kompótu, mascarpone a rozdrvených slaných pistácií.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Žeby obdoba této úpravy : varecha.pravda.sk/recepty/buchty-na-pare-fotorecept/38905...
Můžeme se zeptat @redakcia a ta nám ráda proces přiblíží. Když ulapí Mistra.
Žeby obdoba této úpravy : varecha.pravda.sk/recepty/buchty-na-pare-fotorecept/38905...
Můžeme se zeptat @redakcia a ta nám ráda proces přiblíží. Když ulapí Mistra.