Parené taštičky
Parené taštičky

Taštičky s mascarpone a jahodami

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017
Taštičky s mascarpone a jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Taštičky:
900 g
600 ml teplá
7 PL
7 PL
3 bal
1 bal
Náplň:




Postup

  1. 1

    Vodu, cukor, soľ, droždie a kypriaci prášok zmiešame a necháme 10 minút podkysnúť. Potom kvások zmiešame s múkou a roztopenou masťou a cesto necháme kysnúť na teplom mieste, misku prekryjeme fóliou.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta vykrojíme kolieska. Z vrchnej strany kolieska potrieme sezamovým olejom a preložíme na polovicu. Necháme ich napariť, niektoré po vychladnutí môžeme ešte fritovať.

  3. 3

    Hotové taštičky naplníme zmesou rozmixovaného jahodového kompótu, mascarpone a rozdrvených slaných pistácií.

Diskusia k receptu

stanci11
prosím vás, čo znamená "nechať napariť"? nejak mi to v spojitosti s tým kysnutým cestom nejde do hlavy...
1x haji
evanaaa
@Stanci11 , asi dať najprv na paru, a až potom, naparené, ich naplniť. Veď práve najmä kysnuté cestá sa dávajú na paru......
stanci11
prosím vás, čo znamená "nechať napariť"? nejak mi to v spojitosti s tým kysnutým cestom nejde do hlavy...
1x haji
evanaaa
@Stanci11 , asi dať najprv na paru, a až potom, naparené, ich naplniť. Veď práve najmä kysnuté cestá sa dávajú na paru......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia