Kysnutý jablkovo-višňový koláč
Foto: navardaco
90 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
15 g |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
75 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
štipka |
|
Na jablkovú náplň: | |
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na tvarohovú náplň: | |
250 g |
|
1 ks |
|
12 g |
|
2 PL |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Teplé mlieko zmiešame s cukrom a droždím, ktoré necháme aktivovať.
- 2
Neskôr pridáme aj ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút podkysnúť a následne ho rozdelíme na 3 časti.
- 3
Každú časť vyvaľkáme a vrstvíme. Cesto – jablková náplň – cesto – tvarohová náplň s višňami – cesto narezané do tvaru mriežky.
- 4
Pečieme 35 minút na 180 stupňoch.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu