Kysnutý jablkovo-višňový koláč
90 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 15 g |
|
| 150 ml |
|
| 2 PL |
|
| 75 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| štipka |
|
| Na jablkovú náplň: | |
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na tvarohovú náplň: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 12 g |
|
| 2 PL |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Teplé mlieko zmiešame s cukrom a droždím, ktoré necháme aktivovať.
- 2
Neskôr pridáme aj ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút podkysnúť a následne ho rozdelíme na 3 časti.
- 3
Každú časť vyvaľkáme a vrstvíme. Cesto – jablková náplň – cesto – tvarohová náplň s višňami – cesto narezané do tvaru mriežky.
- 4
Pečieme 35 minút na 180 stupňoch.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu