Roládky s kyslou kapustou fotorecept
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou. Nezostala som len pri klasických haluškách a segediňáku, ale používam ju aj na iný účel. Zobraziť celý popisKyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou. Nezostala som len pri klasických haluškách a segediňáku, ale používam ju aj na iný účel. Tento recept som našla snáď pred 30 rokmi v časopise a stále chutí :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 kocka |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 štipka |
|
Náplň: | |
350 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 KL |
|
1 štipka |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 štipka |
|
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme cesto. Necháme ho 20 minút kysnúť.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, vyžmýkanú kyslú kapustu, korenie a soľ. Podusíme 10 minút a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 1 cm hrubý a dlhý cca 35 cm.
- 4
Rozložíme naň kyslú kapustu.
- 5
Stočíme do rolády na narežeme na 7-8 kúskov. Do vymastenej tortovej formy dáme do stredu 1 kúsok reznou stranou dolu a okolo neho poukladáme zvyšné tak, aby medzi nimi boli menšie medzierky. Necháme 20 minút kysnúť.
- 6
V smotane rozmiešame vajce, korenie a soľ a nalejeme na roládky tak, aby sa smotana dostala aj do medzier. Rozotierame lyžicou.
- 7
Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
- 8
Vyberieme z rúry a formy.
- 9
Krájame ako tortu. Podávame teplé.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu