
Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak...

Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....
Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....

Hovädzie kocky v červenej kapuste
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste....

Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...

Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil...

Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...

Kuracie prsia na zelenine so smotanou
Na kocky nakrájané kuriacie prsia orestujeme s nakrájanou cibuľkou na oleji. Osolíme a pridáme nakrájanú mrkvu,...

Hovädzie na ázijský spôsob s jazmínovou ryžou
Rozpadávajúce sa hovädzie mäso s jemne exotickým nádychom a voňavou ryžou je presne to, čo uvariť, keď je vonku zima a sychravo....

Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.

Bravčové pliecko na korení a horčici
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát...

Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami

Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna

Hovädzí valček v horčicovej omáčke
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to...

Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.

Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....

Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...

Kuracie prsia s ovocím
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme...

Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...

Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.

Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...