Osso buco à la milanese

kucharka - fotkakucharka, 23. februára 2019
Osso buco à la milanese
Foto: kucharka

Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept z tejto knihy.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (pláty)
2 strúčiky
125 ml
50 g
400 g
1 PL
 hrsť
z 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pláty mäsa umyjeme a vysušíme. Posolíme.

    Osso buco à la milanese - obrázok 1
  2. 2

    Z oboch strán poprášime múkou.

    Osso buco à la milanese - obrázok 2
  3. 3

    Na masle speníme rozpučený cesnak.

    Osso buco à la milanese - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäso a z oboch strán prudko opečieme. Podlejeme vínom a necháme odpariť.

    Osso buco à la milanese - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme paradajky. Môžeme pridať aj paradajkovú šťavu, ak nemáme paradajky. Dosolíme, pokoreníme a pridáme lyžicu pretlaku.

    Osso buco à la milanese - obrázok 5
  6. 6

    Zakryté a na slabom ohni varíme/dusíme asi tak 90 minút.

    Osso buco à la milanese - obrázok 6
  7. 7

    Takto to vyzerá hotové.

    Osso buco à la milanese - obrázok 7
  8. 8

    Petržlenovú vňať posekáme na jemno a nastrúhame kôru z jedného citróna.

    Osso buco à la milanese - obrázok 8
  9. 9

    Podávame posypané zmesou vňate a kôry. My sme k tomu mali polentu.

    Osso buco à la milanese - obrázok 9
  10. 10

    Tu je moje obľúbené víno. Ak budete náhodou niekedy v Španielsku/Katalánsku, tak vám ho vrelo odporúčam. Je výborné... teda aspoň podľa mňa...:-))

    Osso buco à la milanese - obrázok 10
  11. 11

    A tu je moja talianska kuchárska kniha.

    Osso buco à la milanese - obrázok 11

Diskusia k receptu

farbuska
Osso buco je skvelý kus mäsa na pomalú prípravu a prísady môžu byť rôzne. Ja zvyčajne dusím v rúre - urobí sa to prakticky samo bez potreby dohľadu. Vďaka za tvoj recept.
emdy
Celé zle.... krava umrela zbytočne :/ :/
kucharka
@Farbuska , áno, samozrejme, aj v rúre sa to môže urobiť. A máš pravdu, sú rôzne prísady a obmeny, podľa kraja alebo rodiny.

@Terinka55 , ďakujem pekne.

Pekné nedeľné popoludnie prajem.
haji
Pěkný receptík, mně by také chutnalo. Přiznám se, že osso buco jsem ještě nedělala, co není, může být. Díky za sdílení!
evanaaa
Raz som ho robila, ale so zeleninou, podľa niektorého receptu tu na Vareche, dokonca je ich tu viac, dobré sú od @Sracz , @Pusta , @2010 , @Sjuz či @Kukulienka , dá sa vybrať, a budem robiť znova, lebo mám kúpenú teľaciu nožinu na tento účel. Ale znovu so zeleninou......
dormella
Spravny nazev v italstine je Ossobuco alla Milanese.
Te nasekane petrzelce s citronovou kurou a syrovym cesnekem se rika gremotata (v italstine gremolada).
Cesnek tedy nepatri pod maso, ale do gremolaty.
Jen dodam, ze v Milane ossobuco delaji klasicky, bez rajcat. Tim nerikam, ze s rajcaty se neco pokazi, ale ona gremolata se prave hodi k te bezrajcatove klasice.
dormella
@2010 (1.3.2019 10:16)

Soffrito je hodne dobra zalezitost, ja mu rikam prirodni ochucovadlo. I v tomto pripade se dobre hodi gremolata.
Pak existuji dalsi regionalni recepty, treba po rimsku, kde ve finale se v omacce povari zeleny hrasek, nebo po toskansku, tam patri cervene vino a rajcata.
Ono je to tak trochu jako s Bolonskym ragu, to prave je jen jedno a zbytek jsou lokalni variace.