Dusené kuracie mäso
Dusené kuracie mäso

Kuracia panvica s nádychom Bombaja fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 15. februára 2020
Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept)
Foto: kucharka

Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
8 ks (kúsky)
700 ml (alebo voda)
2 PL
1 PL
1 ks
1 KL
2 ks
2 ks menšie
1 hrsť
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajku. Pridáme kura a opekáme do zlatova, tak 3-4 minúty.

    Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme koreniny a nakrájame zeleninu.

    Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kura poprášime múkou a zalejeme vývarom. Pridáme horčicu, badián, škoricu, mrkvu, zemiaky a jarnú cibuľku. Prikryté varíme/dusíme asi tak 20 minút.

    Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odokryjeme. Pridáme hrášok a ďalej, odokryté, necháme pobublávať ešte takých 10 minút.

    Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou, veľmi chutná je k tomu basmati alebo jasmínová. Ja som pridala aj pár zelených fazuliek.

    Kuracia panvica s nádychom Bombaja (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu