Kuracia panvica s nádychom Bombaja fotorecept
Foto: kucharka
Recept je podľa môjho obľúbeného kuchára Sunil Vijayakar. Celkom jednoduché, rýchle a veľmi voňavé jedlo.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
8 ks (kúsky) |
|
700 ml (alebo voda) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
2 ks menšie |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajku. Pridáme kura a opekáme do zlatova, tak 3-4 minúty.
-
2
Pripravíme koreniny a nakrájame zeleninu.
-
3
Kura poprášime múkou a zalejeme vývarom. Pridáme horčicu, badián, škoricu, mrkvu, zemiaky a jarnú cibuľku. Prikryté varíme/dusíme asi tak 20 minút.
-
4
Odokryjeme. Pridáme hrášok a ďalej, odokryté, necháme pobublávať ešte takých 10 minút.
-
5
Podávame s ryžou, veľmi chutná je k tomu basmati alebo jasmínová. Ja som pridala aj pár zelených fazuliek.
A tiež dúfam, že ak niekto podľa tohto navarí, tak mu bude chutiť :-)))