Teľacie mäso
Teľacie mäso

Ali Nazik kebab videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. januára 2023

Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Podávať k nemu môžete chlieb, alebo kľudne aj Zobraziť celý popisAli Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Podávať k nemu môžete chlieb, alebo kľudne aj pečené zemiaky, hranolky, ryžu, vlastne čo vám chutí.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

4
porcie
60 minút
na 190 °C
Ali Nazik kebab (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
150 g
1 PL (biber salçası)
1 PL
1 dl (na podliatie)
podľa chuti
Baklažánová príloha:
4 ks
500 g
1-2 strúčiky
1/2-1 KL
podľa chuti
z 1/2  citróna




Postup

  1. 1

    Baklažány popicháme špajdľou, aby mali malé dierky a dáme piecť do rúry na 190 °C. Pečieme ich tak dlho, kým nebudú celkom mäkké.

  2. 2

    V panvici si rozohrejeme 100 g masla, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme a necháme, aby pustilo šťavu. Keď mäso pustilo šťavu, pridáme ešte trocha vody, zakryjeme a udusíme ho celkom domäkka.

  3. 3

    Keď už šťava vyvrela a mäso tiež pekne zmäklo, pridáme 1 kopcovitú PL paprikovej pasty a 1 PL mletej papriky. Ak treba, tak ešte mäso trocha osolíme a pridáme ešte zo 50 g masla. Takto necháme trošku ešte pomaly spolu poškvrčať, cca 10 minutiek stačí.

  4. 4

    Vychladnuté baklažány očistíme, pokrájame, alebo popučíme na jemno. Pridáme k nim jogurt, postrúhaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby a citrónovú šťavu. Citrónovej šťavy môžete dať z 1/2-1 citróna.

  5. 5

    Na tanier dáme každému najprv baklažán a následne rovnako každému na baklažán aj mäso. Podávať môžete toto jedlo s chlebom, alebo pečivom. Pravdaže aj zemiaky, alebo hranolky sa hodia :) Je to vlastne na vás. Prajem dobrú chuť !

    Ali Nazik kebab (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Mäsko je nepochybne fajn, ale na ten baklažán sa teším ešte viac! Vďaka za príťažlivý recept z tejto mnou veľmi obľúbenej zeleniny. Vyzerá to náramne dobre. :)
cesminaz
@kukulienka 😊 dakujem a ver, že veru je to super! @kimlo vdaka👍 @farbuska verím, že neolutuješ, chutí výborne @afataga 🙂 nevidím problém, aspoň viac ostane tebe😅😅 Ale nie. Vieš čo, môj menší syn tiež velmi baklažán nemusí, ale v tomto jedle s touto kombináciou veru zjedol. Vraj to bolo velmi dobré! Skús, veď nemusíš povedať čo to je😅 Príjemný večer všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia