Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu kráľovskú. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu a necháme prevrieť.
- 2
Karlovarská knedľa: Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle, zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Zmes nalejeme na pokrájané pečivo, pridáme rozšľahané vajcia, posekanú vňať, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Miešame, až kým sa zmes nespojí. Zabalíme do fólie a dáme variť do vriacej vody na 30 minút.
- 3
Knedľu nakrájame a podávame s mäsom a so šťavou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu