Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
Foto: helena10
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, trochu rasce, hladkú múku, trochu mletej červenej sladkej papriky, kremžskú horčicu a na tom restujeme čisté na kocky nakrájané bravčové mäso, až kým nepustí šťavu. Podlejeme primeraným množstvom vody, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a necháme prevrieť.
- 2
Prikryjeme a dusíme v rúre mäso do mäkka. V prípade potreby podlejeme trochou vody a kontrolujeme. Ak je potrebné šťavu zahustiť, pridáme trochu zátrepky, ktorú si pripravíme rozmiešaním hladkej múky v troške vody hneď na začiatku varenia.
- 3
Medzitým si umyjeme a nakrájame čerstvé šampiňóny, ktoré v kastróliku na troche masla udusíme. Udusené osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
- 4
Keď je bravčové mäso udusené, pridáme k nemu aj udusené šampiňóny a necháme zovrieť. Nakoniec ešte dochutíme.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu