Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch

helena10 - bez fotkyhelena10, 10. marca 2022
Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
Foto: helena10

S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Suroviny

1,2 kg (bez kosti)
0,5 kg čerstvé
1 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, trochu rasce, hladkú múku, trochu mletej červenej sladkej papriky, kremžskú horčicu a na tom restujeme čisté na kocky nakrájané bravčové mäso, až kým nepustí šťavu. Podlejeme primeraným množstvom vody, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a necháme prevrieť.

  2. 2

    Prikryjeme a dusíme v rúre mäso do mäkka. V prípade potreby podlejeme trochou vody a kontrolujeme. Ak je potrebné šťavu zahustiť, pridáme trochu zátrepky, ktorú si pripravíme rozmiešaním hladkej múky v troške vody hneď na začiatku varenia.

  3. 3

    Medzitým si umyjeme a nakrájame čerstvé šampiňóny, ktoré v kastróliku na troche masla udusíme. Udusené osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.

  4. 4

    Keď je bravčové mäso udusené, pridáme k nemu aj udusené šampiňóny a necháme zovrieť. Nakoniec ešte dochutíme.

    Bravčovina na čerstvých šampiňónoch - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu

helena10
kuko95 , haji , terinka55 , ďakujem za nahliadnutie receptu. Niekedy je lepšia stará klasika.
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha