Hovädzí plátok na provensalských bylinkách fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom...
-
2
...nakrájala na plátky a trošku naklepala.
-
3
Masť som dala rozohriať do panvice a sprudka som mäso opiekla.
-
4
Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu a orestovala.
-
5
Pridala som trošku papriky, podliala vývarom a nechala som ho prejsť chvíľku varom.
-
6
Vložila som mäso, solila, korenila a pridala provensalské bylinky a dusila som pomaly pod pokrievkou, podľa potreby som priliala vývar, ale vždy iba malé množstvo.
-
7
Bylinky...
-
8
Po 80 minútach mäso bolo mäkké a šťavu som zahustila kukuričným škrobom.
-
9
Podávala som ho s tarhoňou a hlávkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu