Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzina s glazovanou mrkvou

Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 14. júla 2020
Hovädzina s glazovanou mrkvou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
200 ml
300 g
1 PL
1 PL
125 g
1/2 ks
2 PL
z 1/2 citróna
2 ČL
2 PL
1 ČL
800 g uvarená




Postup

  1. 1

    Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na pekáči podlejeme vývarom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 90 °C, kým sa mäso nerozpadá (asi 12 hodín). Po upečení mäso potrháme a nasekáme a premiešame s trochou výpeku.

  2. 2

    Mrkvu nakrájame na 2 až 3 mm plátky. V panvici ju podlejeme 2–3 lyžicami vody a dusíme. Pridáme cukor a balzamikový ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minútky, až kým nie je mrkva obalená hustým sirupom.

  3. 3

    Jablko zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky a zmiešame s rukolou. Olej vymiešame s citrónovou šťavou a medom. Zmiešame so šalátom.

  4. 4

    Servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou. Ozdobíme dresingom z majonézy, horčice a medu.

Diskusia k receptu

martamm
Mozno hlupa otazka, jtora cast je nozina? Nikdy som ten vyraz nepocula




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia