Hovädzina s glazovanou mrkvou
Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 14. júla 2020
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 14. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na pekáči podlejeme vývarom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 90 °C, kým sa mäso nerozpadá (asi 12 hodín). Po upečení mäso potrháme a nasekáme a premiešame s trochou výpeku.
- 2
Mrkvu nakrájame na 2 až 3 mm plátky. V panvici ju podlejeme 2–3 lyžicami vody a dusíme. Pridáme cukor a balzamikový ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minútky, až kým nie je mrkva obalená hustým sirupom.
- 3
Jablko zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky a zmiešame s rukolou. Olej vymiešame s citrónovou šťavou a medom. Zmiešame so šalátom.
- 4
Servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou. Ozdobíme dresingom z majonézy, horčice a medu.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zdravím, je to hovězí kližka.