Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke
Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Foto: podravka
Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 kg (krídla, stehná, prsia) |
|
25 g |
|
100 g čerstvá |
|
100 g čerstvé |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Na dobre rozohriatu panvicu dáme olej aj maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- 2
Kuracie mäso posypeme korením a opečieme na cibuľke z oboch strán.
- 3
Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.
- 4
Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame podľa potreby vodou, dokým nie je mäso mäkké.
- 5
Nakoniec primiešame smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.
- 6
Podávanie: Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.
Tiež omáčke:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kecupicek , to čo by zasa bolompodľa teba? Aj keď robíš kura na paprike, robíš ho zvlášť? Divné.....
asi z tej "podravka natur na zlaté kurča" :-)
Asi už kura bolo cítiť arómou :-)))