Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke
Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke

Kuracie mäso v aromatickej omáčke

podravka - fotkapodravka, 12. marca 2019. Komerčný recept.
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Foto: podravka

Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.

6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

2 PL
2 PL
100 g
1 kg (krídla, stehná, prsia)
25 g
100 g čerstvá
100 g čerstvé
1 KL
100 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dobre rozohriatu panvicu dáme olej aj maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Kuracie mäso posypeme Podravkou Natur a opečieme na cibuľke z oboch strán.

  3. 3

    Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.

  4. 4

    Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame podľa potreby vodou, dokým nie je mäso mäkké.

  5. 5

    Nakoniec primiešame smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.

  6. 6

    Podávanie: Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Že by toto bol recept mojich snov nemôžem povedať. Nebolo by lepšie upiecť kura zvlášť a aj omáčku urobiť zvlášť? A čo je tam také úžasne aromatické? Neviem si predstaviť ako to v skutočnosti môže vyzerať, tak ako na obrázku asi určite nie.
Podľa postupu mi to pripadá ako kurací paprikáš, podľa obrázku niečo úplne iné......
@Kecupicek , to čo by zasa bolompodľa teba? Aj keď robíš kura na paprike, robíš ho zvlášť? Divné.....

Pridaj komentár k receptu: