Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové pliecko na korení a horčici fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 13. októbra 2020

Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát som mala bravčové pliecko. Príprava je trochu náročnejšia, ale všetko vynahradí vynikajúca chuť.

10
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
5 strúčikov
1 šálka
2 ČL
2 ČL
1 PL
Ryža:
500 g
1 šálka (mrazený)
1 šálka (mrazená)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala a naklepala.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si zmes na obaľovanie - múka, soľ a korenie.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekala som cibuľu a cesnak nadrobno a pripravila som si horčicu.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som obalila v zmesi na obaľovanie a pripravila som si olej do hrnca.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalené mäso som postupne prudko osmažila na oleji z jednej a druhej strany, osmažené som dávala zatiaľ do misky.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo výpeku z mäsa som osmažila cibuľu, mäsko musí ešte počkať...

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bola cibuľa osmažená, pridala som k nej tak deci horúcej vody, nechala som odvariť celú vodu, pridala som cesnak, horčicu a ešte raz tak deci horúcej vody. Malo by to vyzerať asi takto:

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do takto upravenej cibuľovej "kaše" som dala naspäť osmažené mäso, zaliala som vodou a nechala dusiť, kým mäso nezmäklo, tak niečo vyše hodiny.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Suroviny na ryžu:

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ryžu som osmažila na oleji, pridala som soľ, hrášok s kukuricou a celú neošúpanú umytú cibuľu...

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zaliala som vodou v pomere dva diely vody na diel ryže, zakryla pokrievkou a nechala som variť od bodu varu asi 10 minút na najslabšom plameni, potom som odstavila. Ryžu treba nechať tak ešte aspoň pol hodinu a neodokrývať ju.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A finále na tanieri - šťava nie je taká hustá, že by v nej lyžica stála, je akurát, no dá sa zahustiť múkou či zemiakom, mäso sa dá krájať aj lyžicou, a ostáva mi len zaželať vám dobrú chuť.

    Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre