Bravčové pliecko na korení a horčici fotorecept
Foto: civavasissi
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát som mala bravčové pliecko. Príprava je trochu náročnejšia, ale Zobraziť celý popisNa tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát som mala bravčové pliecko. Príprava je trochu náročnejšia, ale všetko vynahradí vynikajúca chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 šálka |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
Ryža: | |
500 g |
|
1 šálka (mrazený) |
|
1 šálka (mrazená) |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Mäso som nakrájala a naklepala.
-
2
Pripravila som si zmes na obaľovanie - múka, soľ a korenie.
-
3
Nasekala som cibuľu a cesnak nadrobno a pripravila som si horčicu.
-
4
Mäso som obalila v zmesi na obaľovanie a pripravila som si olej do hrnca.
-
5
Obalené mäso som postupne prudko osmažila na oleji z jednej a druhej strany, osmažené som dávala zatiaľ do misky.
-
6
Vo výpeku z mäsa som osmažila cibuľu, mäsko musí ešte počkať...
-
7
Keď bola cibuľa osmažená, pridala som k nej tak deci horúcej vody, nechala som odvariť celú vodu, pridala som cesnak, horčicu a ešte raz tak deci horúcej vody. Malo by to vyzerať asi takto:
-
8
Do takto upravenej cibuľovej "kaše" som dala naspäť osmažené mäso, zaliala som vodou a nechala dusiť, kým mäso nezmäklo, tak niečo vyše hodiny.
-
9
Suroviny na ryžu:
-
10
Ryžu som osmažila na oleji, pridala som soľ, hrášok s kukuricou a celú neošúpanú umytú cibuľu...
-
11
Zaliala som vodou v pomere dva diely vody na diel ryže, zakryla pokrievkou a nechala som variť od bodu varu asi 10 minút na najslabšom plameni, potom som odstavila. Ryžu treba nechať tak ešte aspoň pol hodinu a neodokrývať ju.
-
12
A finále na tanieri - šťava nie je taká hustá, že by v nej lyžica stála, je akurát, no dá sa zahustiť múkou či zemiakom, mäso sa dá krájať aj lyžicou, a ostáva mi len zaželať vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu