Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom fotorecept
Foto: sracz
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil na prípravu plátkov hovädziny a keďže chutili všetkým, Zobraziť celý popisVariant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil na prípravu plátkov hovädziny a keďže chutili všetkým, skúsil som aj s bravčovinou. Určite neľutujeme! Pomalým dusením a postupným podlievaním dosiahneme nielen jemné mäso, ale aj úžasnú omáčku s „lepkavou” konzistenciou. Postup sa dá použiť pre každý druh mäsa. Technológia je o niečo náročnejšia na čas, ale výsledný chuťový efekt a hlavne zaslúžený obdiv Vašich stravníkov je toho hoden!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600-800 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL |
|
2 ks väčšia |
|
6-8 strúčikov |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
3-4 PL |
|
podľa potreby (alebo horúca voda) |
|
Postup
-
1
Kus bravčového som pokrájal na šesť 12-15 mm plátkov a na alobalovej podložke som ho prstami z vysoka obojstranne osolil a posypal čerstvo mletým čiernym korením.
-
2
Po 2-3´ „odpočinku” som ich vzápätí, opäť obojstranne, opiekol na pár PL slnečnicového oleja do peknej červenohnedej farby (tak 3-4´ po obidvoch stranách).
-
3
Oddychový čas № 2, strávili na pomocnom tanieri,
-
4
než som na výpeku orestoval cibuľu pokrájanú na „mesiačiky” a strúčiky cesnaku na plátky.
-
5
Keďže kúsky mäsa už boli „oeMČeK_ované” a posolené, ich výslednú lahôdkovú chuť som doladil pečenou a údenou paprikou a kapiovým krémom.
-
6
Tak to vyzeralo po opaprikovaní a premiešaní
-
7
a po vložení plátkov mäsa po pridaní kapiového krému; po jemnom premiešaní som nechal zo 7´ naladiť sprievodný „akord”, potom som zostavu podlial „deckom” mäsového vývaru (ale pokojne môžete použiť aj horúcu vodu) a
-
8
prikryté nechal dusiť na miernom ohreve asi 69´; plátky som po občasnom premiešaní a podliatí malým množstvom vývaru vždy obrátil a pokračoval v ich dusení; celkovo som použil asi 750 ml vývaru.
-
9
Záverečných asi 10´ mäso dokončievalo už bez pokrievky, kedy sa šťava zredukovala na ½ a nadobudla sladkú lepkavú konzistenciu so skaramelizovanou cibuľou a cesnakom.
-
10
Pripraviť prílohu, slovenskú ryžu s lístočkami koriandra (cilantro), bola už hračka a dokončená bola zároveň s plátkami mäsa.
-
11
Takže „kopšok” slovenskej ryže uložiť na naberačku omáčky, ozdobiť „korunkou” z listu romain šalátu, priložiť plátky mäsa, koliesko žltej paradajky s petržlenovou vňaťou, uložiť na stôl, pozvať k obedu a dobrú chuť!
Dobry postreh ;-)
Je tu viac receptov, kde sa požíva skaramelizovaná cibuľka bez cukru......
Ak mozem poprosit,pridaj nejaky link na taky recept,rad sa niecomu priucim.rovno sa priznam,ze nemam skusenosti so skaramelizovanou cibulou bez cukru.vazne,nerobim si srandu a ani nerypem:-)
Lebo priprazit cibulu do tmavohneda este neznamena skaramelizovat ju....ale opakujem,nerobil som to este bez stipky cukru....
Cez gugel som pozrel viac receptov na karamelizovanu cibulu,vsetky obsahuju cukor....napr.Z.Polhreich dal na nejake cz stranky recepty na takuto cibulu,ale kazdy obsahuje cukor v roznej forme...s tebou sa urcite hadat nebudem,uz len z ucty k starsim budem slusny a pockam na tvoj navod resp.recept.
Tento cukr při patřičné tepelné úpravě karamelizuje : www.poho.cz/francouzska-cibulacka/...
Je hodně receptů, kde se k cibuli doplňuje další cukr, med pro intenzivnější proces i chuť. Cibuli miluji a stále se o ní dozvídám něco nového. Jak už psal kdysi @Klukodvody , jsem Moravačka jako poleno. Recept je fajn.
@Leaela , nepochybuj, aj bez cukru cibuľa karamelizuje.
priamo tu na vareche máš receptov niekoľko. stačí pohľadať.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelizovana-cibula/41257-rec...
varecha.pravda.sk/recepty/dusene-bravcove-pliecko-na-citr...
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskove-cibulove-pagace-fotore...
varecha.pravda.sk/recepty/morcacia-pecen-na-salvii-jablka...
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-ragu-na-hriboch-smreko...
varecha.pravda.sk/recepty/francuzske-kura-pecene-na-masle...
varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-valerianky-jablka-vajec...
varecha.pravda.sk/recepty/kocky-s-karamelizovanou-cibulou...
a dalšie recepty. karamelizuje bez cukru aj iná zelenina a ovocie.
www.thekitchn.com/how-to-caramelize-onions-in-the-slow-co...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.thekitchn.com/how-to-caramelize-onions-in-the-slow-co...
Zde original video: www.thekitchn.com/how-to-caramelize-onions-in-the-slow-co...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.thekitchn.com/how-to-caramelize-onions-in-the-slow-co...
Original video: » www.thekitchn.com/how-to-caramelize-onions-in-the-slow-co...
A pochopitelne se omlouvam za predesle chybne vlozeni . . . .
Rádo se stalo, je to vzájemné priučenie. Aj tebe krásný den!