Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...
Zeleninová fajnotka
Kuracie prsia si nakrájame na kocky a okoreníme (podľa chuti, kto má ako rád). Na...
Pečeňové ňočky do polievky so zelenou fazuľkou
Môj dobrý otec, Tati, ako sme ho po celý jeho život volali, mal strašne...
Králik v chrenovej omáčke
Pôvodne to bolo kurča. V kuchárskej knihe s receptami amatérov. Prílohu - tekvicové halušky...
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Kuskusový šalát
Tento recept bol uverejnený v Plus jeden deň. Chcem sa s vami o tento recept podeliť....
Šťavnatá kuracina s citrónom
Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu...
Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.
Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Kuracie krídelká Sníčkovanie
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala...
Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku
Torta tak trošku bezlaktózy :D
Upečieme si 2 biele korpusy podľa http://varecha. pravda. sk/recepty/piskotova-ovocna-torta-fotorecept/26445-recept. html nechame vychdnúť
Zeleninou plnené pečené mini kurča
Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.
Plnené šunkové batôžky
Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete...
Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.
Guľky z mrkvy
Piškóty popučíme s valčekom na cesto. Jablká a mrkvu očistíme, postrúhame na jemno. Pridáme šalku vody a...
Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...
Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a...
Kačka so strúhankou
Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti,...
Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...
Bryndzové halušky
Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím...
Veľkonočný mazanec z kvásku
Vynikajúci veľkonočný mazanec sa dá pripraviť aj z kvásku. Je voňavý, mäkučký a veľmi chutný....
Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Cestovinové jedlá sú vďačné, lebo sú rýchlo hotové, sýte a samozrejme veľmi chutné. Vyskúšajte...
Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
Len o pár minút je táto sladká dobrota na stole. V recepte som použila 250 ml...
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
Hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 vajcia uvarené natvrdo, uhorku, kl horčice,...