Foto: morenajea
Z programu Kluci v akci
Suroviny
Kvások: | |
20 g |
|
1 lyžica |
|
150 ml vlažné |
|
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
|
|
Posýpka: | |
100 g posekané |
|
100 g |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Droždie s cukrom a vlažným mliekom premiešame a necháme 15 minút stáť.
- 2
Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, žĺtka, soľ a hotový kvások. Vypracujeme na hladké cesto. Pod perinou necháme hodinku kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozválame na veľký a tenký obdĺžnik, potrieme rozmiešaným vajíčkom, posypeme zmesou orechy-škorica-cukor. Cesto zamotáme do rolády a krájame na 1cm hrubé kolieska. Pokladáme na vymazaný plech. Necháme ešte 15 minút kysnúť.
- 4
Než slimáčkov dáme do rúry, potrieme ich ešte vajíčkom a posypeme zvyšnou orechovou zmesou. Pečieme do zlatova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu