Kelovo-mäsová sekaná na zelenine

skela - fotkaskela, 7. júna 2013
Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Foto: skela

Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 g
2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyte maso, cesnak, uvareny kel pomelieme.

    Kelovo-mäsová sekaná na zelenine - obrázok 1
  2. 2

    Pridame vajcia, sol, korenie, postruhany muskatovy oriesok, spracujeme na homogennu hmotu. Ak treba, zahustime struhankou.

    Kelovo-mäsová sekaná na zelenine - obrázok 2
  3. 3

    Sformujeme valec, alebo viac - podla velkosti pekaca. Do pekaca dame trochu oleja, na obluciky nakrajanu cibulu, nakrajanu korenovu zeleninu, osolime. Polozime sekane, podlejeme vodou, pecieme zakryte. Na zaver nechame odokryte zapiect. Sekanu mozeme pred pecenim zabalit do uvarenych kelovych listov a oblozit platkami slaniny.

    Kelovo-mäsová sekaná na zelenine - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
To je fantastické... vďaka za pekný recept, Skela. :)
ariela6
tiež sa mi pači tvoj recept je tam vela zeleniny a to ja možem takže ukladam
modrykamen
Takáto kelom nadstavovaná fašírka sa mi páči, lebo tam nie sú žemle. A k tom nie je zemiakové pyré, ale pečená zalenina. Občas aj mäso nahradím zeleninou.
radost
určite výborná chuť..kelové fašírky robievam...toto inovované odskúšam...:-)
afataga
kelove fasirky mam rada a uplne som na toto jedlo zabudla, niekedy urobim ale bez tej korenovej zeleniny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia