Kurací sendvič
Kurací sendvič

Sendvič s kuracím šalátom

galbani - fotkagalbani, 20. apríla 2019. Komerčný recept.
Sendvič s kuracím šalátom
Foto: galbani
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

2 bal. (2 x 125 g)
6 stoniek
2 ks
3 ks
4 štipky (čerstvá)
60 g
12 krajcov
4 listy
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a všetko vložte do panvice s trochou extra panenského olivového oleja, dvoma naberačkami vody, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením a priveďte do varu. Potom stlmte na minimum a pridajte na drobné kúsky nakrájané kuracie prsia. Varte 20 minút, potom zložte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým na jemno nasekajte 3 zostávajúce stonky zeleru, červenú cibuľu a estragón, vložte do misky a dochuťte šťavou z citróna. Pridajte zmes z uvarených kuracích pŕs a šalát dôkladne premiešajte. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny v chladničke vychladiť. Mozzarellu nakrájajte na plátky.

  3. 3

    Príprava sendviča: Na jeden krajec opečeného chleba navrstvite veľkú lyžicu kuracieho šalátu, priklopte druhým plátkom chleba, naň položte koliesko mozzarelly, plátok paradajky, list šalátu a priklopte tretím plátkom chleba. Rovnakým spôsobom pripravte aj zvyšné 3 sendviče.

    Sendvič s kuracím šalátom - obrázok 3

Diskusia k receptu